Cel mai înalt copac din lume. Ce înălțime are şi unde se află

Te-ai întrebat vreodată cum ar arăta și unde se află cel mai înalt copac din lume? Bineînțeles, pe Pământ există tot felul de arbori care uimesc prin grosimea și înălțimea lor, însă mulți dintre ei sunt tăiați. Descoperit în 2006, cel mai înalt copac din lume se află în Parcul Național Redwood din California, SUA, și nu are niciun traseu care să ducă la el, iar cei care sunt prinși în această regiune riscă luni de închisoare și o amendă uriașă.

Hyperion, cel mai înalt copac din lume / foto: Captură video
Hyperion, cel mai înalt copac din lume / foto: Captură video

Cel mai înalt copac din lume a fost denumit Hyperion și se află în Parcul Național Redwood din California, SUA. Are nu mai puțin de 115.92 de metri înălțime și un diametru de 4.84 de metri. Gigantul pom face parte din specia sequoia de coastă (sequoia sempervirens). A fost descoperit în 2006 de doi oameni de știință și de atunci a devenit oficial cel mai înalt copac din lume. Situat în adâncul pădurilor parcului, copacul care a bătut recordul mondial nu este accesibil prin niciun fel de poteci.

Cei care se apropie de copac riscă luni de închisoare și o amendă uriașă

Copacul Hyperion are 115.92 de metri înălțime / foto: Captură video
Copacul Hyperion are 115.92 de metri înălțime / foto: Captură video

Însă, mulți au încercat să ajungă la el, iar acest lucru a dus la devastarea habitatului din jurul acestuia. Astfel, cum cei care au ajuns în această zonă nu au respectat cum trebuie natura, reprezentanții parcului au venit cu măsuri suplimentare. Oricine este găsit în apropierea celui mai înalt copac din lume riscă luni de închisoare și o amendă destul de piperată.

Un alt lucru interesant despre Hyperion este că ar fi trebuit să fie tăiat, pentru că la baza trunchiului se vede o crestătură care datează din anii ’70, când o întreagă zonă fusese marcată pentru a fi defrişată. Salvarea a venit din partea administraţiei Carter, care a declarat pădurea parc naţional, potrivit adevărul.ro.

Ce vârstă are Hyperion

De asemenea, unii specialiști în domeniu au estimat că Hyperion are 600 de ani, în timp ce alții consideră că vârsta lui se apropie de 700 – 800 de ani. în Parcul Național Redwood găzduiește l doilea și al treilea cel mai înalt copac din lume, Helios și Icarus.

Cel mai bătrân copac din România

Descoperit în urmă cu aproximativ 12 ani de către niște copii care se jucau în apropierea acestuia, cel mai bătrân copac din România are peste 900 de ani și se află la marginea satului Mercheașa, din județul Brașov. Stejarul a fost denumit „Bătrânul Carpaților” și a devenit, din primăvara anului 2012, arie protejată. În anul 2009, o asociaţie din Perşani l-a trecut pe lista celor mai spectaculoşi copaci din țară. Copacul a devenit o adevărată atracţie turistică pentru cei care caută frumuseţile şi minunile României

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net