O femeie a primit, la divorț, bani pentru cei 25 de ani în care a făcut treburi casnice! Iată despre ce sumă e vorba

Ultima actualizare:

O femeie casnică din Spania a reușit să obțină la divorț compensații financiare pentru 25 de ani de munci desfășurate în gospodărie, relatează Insider. Iată câți bani urmează să primească de la fostul ei partener de viață.

Femeie, despăgubită de fostul soț pentru treburile gospodărești. Sursa: arhivă
Femeie, despăgubită de fostul soț pentru treburile gospodărești. Sursa: arhivă

Peste 200.000 pentru o casnică pentru muncile din gospodărie

Ivana Moral, în vârstă de 48 de ani, a reușit să convingă instanța din Vélez-Málaga, un oraș din sudul Spaniei, că i se cuvin bani pentru cei 25 de ani în care s-a ocupat de muncile casnice în timpul mariajului său. Astfel, instanța a decis ca fostul soț al femeii să-i achite acesteia compensații în valoare de 204.624,86 de euro pentru muncile în gospodărie în toți acești ani.

Mai exact, judecătorul a decis ca Ivana Moral să primească retroactiv de la fostul ei soț echivalentul salariului minim din Spania, pentru toți anii de căsătorie.

Bărbatul trebuie să achite și o pensie lunară de 500 de euro

Pe de altă parte, fostul soț al Ivancăi va trebui să îi plătească acesteia și o pensie alimentară lunară, după divortul pronunțat acum trei ani (în 2020). Aceasta va fi în valoare de 500 de euro.

Cum și-a motivat instanța decizia? Simplu. Prin faptul că femeia s-a ocupat în mod exclusiv de toate treburile casnice. Și în plus, a și pus umărul la afacerea familiei, o sală de fitness.

Mai mult, în motivarea sentinței judecătorilor se specifică faptul că Ivanca are dreptul la compensații deoarece „a fost privată de orice posibilitate a unei cariere datorită dedicării exclusive căminului și familiei”.

Cum a ajuns fostul soț să aibă averea separată de Ivanca

Instanța a mai constatat că, folosindu-se de câștigurile obținute din business-ul cu sala de fitness, soțul femeii și-a crescut exponențial bunurile de-a lungul căsătoriei. Acesta și-a achiziționat și câteva mașini de lux: un Porsche, un Range Rover, un autoturism BMV, motociclete și o livadă de măslini.

Se pare că livada de măslini îi aduce bărbatului venituri lunare de 4.000 de euro.

Cum de a fost posibilă o astfel de situație

Faptul că femeia nu are acum aceleași drepturi la avere ca și fostul soț este chiar din vina ei. În momentul cînd s-au căsătorit, în 1995, Ivanca a acceptat să semneze un acord de partaj al bunurilor care stipula că bărbatul va împărți cu ea casa și activele comune, dar că are dreptul să își păstreze propria avere.

După finalizarea divorțului Ivanca a primit inițial jumătate din casă, dar niciun fel de compensație bănească.

Însă,avocata femeii, a declarat că hotărârea de acum a Instanței reprezintă o victorie pentru femeile care muncesc „în umbra” soților lor.

Pentru ca el să își poată vedea de carieră, Moral a stat acasă să aibă grijă de copii (...) Ea a fost umbra lui, a lucrat în spatele lui pentru ca el să poată să crească din punct de vedere profesional și să devină cineva”, a mai spus avocata.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net