O simplă monedă poate valora până la 400 de euro. Cine o are acasă e mai „bogat” peste noapte

Ultima actualizare:

Deși cardul de credit și plățile mobile au crescut în popularitate în ultimii ani, încă nu putem scăpa de numerar. Senzația de a manipula efectiv bancnotele și de a avea monede în mână este de neegalat. Apropo, vorbind de monede, știați că unele dintre ele sunt atât de rare încât își merită greutatea în aur? Cine știe, fără să-ți dai seama, poate ai păstrat o monedă de 1 euro extrem de râvnită de colecționari. Unii dintre ei ar fi chiar gata să plătească 400 de euro pentru a o obține!

O monedă de un euro se poate vinde și cu 400 de euro. Foto: Click.ro
O monedă de un euro se poate vinde și cu 400 de euro. Foto: Click.ro

Care este cea mai rară monedă de 1 euro?

Dintr-o întâmplare necunoscută, ai fi păstrat în mod deliberat anumite piese foarte vechi? Cu puțin noroc, s-ar putea să ai o adevărată mică avere. Este timpul să verificați dacă aveți o monedă rară de 1 euro care face ravagii între colecționari. Cea despre care vorbim este atât de râvnită încât unii ar putea plăti până la 400 de euro pentru a o avea. Vă puteți imagina această sumă căzând din cer?

Aceasta este o monedă de 1 euro emisă în 2007 la Monaco. Reprezintă silueta Prințului Albert al II-lea, deci este foarte ușor de recunoscut. Dar, apropo, de ce această monedă aprinde atât de mult site-urile numismatice și de ce valoarea ei urcă atât de sus? Deci, ce este atât de special la asta? Motivul este simplu: în urma unei erori de tastare, această piesă a ieșit complet netedă, fără niciun semn pe ambele părți. Prin urmare, a fost retrasă rapid din circulație și au rămas în circulație doar 2000 de exemplare. De aici raritatea sa extremă și entuziasmul bine justificat al celor mai pasionați colecționari. Așa că, sapă adânc în buzunare și sertare. Iar dacă ai una la îndemână, nu ezita să urmărești site-urile de vânzări specializate în numismatică!

Care este valoarea altor monede rare de 1 euro?

Dacă moneda monegască rămâne cea mai de preț dintre toate, nu este singura care stârnește lăcomia iubitorilor de monede. Și alte monede de 1 euro îți pot aduce un câștig mare:

Este vorba de o altă monedă de 1 euro extrem de rară, emisă în Portugalia în 2008. Au rămas foarte puține exemplare în lume, deoarece și ea a fost rapid retrasă după lansare. De ce? Din cauza unei erori de editare: România și Bulgaria lipseau de pe harta Uniunii Europene, deși aceste două țări se alăturaseră în 2007. Dacă reușești să o găsești, o poți vinde cu nu mai puțin de 115 euro.

Încă o dată de partea Principatului Monaco! Cu siguranță, monegacii se pot îmbogăți cu ușurință! De data aceasta este vorba despre o monedă de 1 euro emisă în 2009, gravată tot cu chipul lui Albert al II-lea. Ți-ar putea aduce până la 100 de euro. Valoarea sa se datorează pur și simplu faptului că au fost fabricate foarte puține bucăți. Și, întrucât aproape că nu mai este în circulație, colecționarii și-o doresc!

O monedă de un euro de la Vatican care poate valora 90 de euro

La o licitație pe internet, poți băga în buzunar până la 90 de euro dacă deții această monedă cu totul specială, încă în stare bună, emisă în 2002 la Vatican. Valoarea sa istorică este inestimabilă, întrucât chipul lui Ioan Paul al II-lea apare pe revers. Caută cu atenție în poșetele tale vechi, nu se știe niciodată!, scriu cei de la santeplusmag.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net