Obiectul surprinzător din casele noastre care atrage păianjenii odată cu venirea toamnei

Ultima actualizare:

Pe măsură ce zilele devin mai scurte și temperaturile scad, multe locuințe se transformă, fără să își dea seama, în sanctuare pentru păianjeni. Septembrie marchează începutul sezonului în care aceste arahnide caută adăpost și hrană în interior, iar numărul lor poate crește semnificativ în această perioadă. În Marea Britanie, de exemplu, se estimează că fiecare casă poate găzdui în medie 50 de păianjeni pe timpul lunilor de toamnă, un scenariu care îi face pe mulți să se întrebe ce anume atrage aceste creaturi în locuințele noastre.

Păianjeni. Foto: arhiva.
Păianjeni. Foto: arhiva.

Firimiturile din canapele

James Sheldon, șeful Online Sofa Shop, oferă o perspectivă neașteptată asupra motivului pentru care casele noastre devin atât de atrăgătoare pentru păianjeni. Potrivit acestuia, firimiturile și resturile de mâncare care se adună în crăpăturile canapelelor sunt un magnet pentru insectele de care păianjenii se hrănesc. „Păianjenii sunt atrași de locuințele noastre datorită prezenței insectelor pe care le consumă pentru a supraviețui. Firimiturile și alte resturi de mâncare pot aluneca în crăpăturile canapelei tale, devenind o sursă de hrană pentru insectele pe care le atrag”, explică Sheldon.

De ce sunt atrași păianjenii de canapele?

Păianjenii sunt prădători carnivori care se orientează către locuri calde și protejate, iar crăpăturile și fisurile din canapele sau din jurul acestora sunt locuri ideale pentru aceștia. În plus, prezența insectelor în aceste spații le oferă o sursă constantă de hrană. „Micile crăpături și fisuri din canapea sau din jurul acesteia reprezintă un refugiu perfect pentru păianjeni, care își urmăresc prada”, adaugă Sheldon.

Cum să îi ții la distanță

Pentru a evita invazia păianjenilor, James Sheldon sugerează câteva măsuri simple dar eficiente. Aspirați regulat canapelele și alte piese de mobilier pentru a îndepărta firimiturile și praful care pot atrage insectele. De asemenea, este recomandat să tratați imediat eventualele scurgeri sau pete care ar putea deveni un focar pentru apariția insectelor.

Pentru ca mobilierul tău să nu devină un focar de insecte și păianjeni, aspirați-l săptămânal pentru a îndepărta praful și firimiturile și pentru a trata scurgerile și petele de îndată ce apar”, subliniază Sheldon.

Toamna aduce cu ea mai mult decât frunze căzute și aer răcoros; aduce și musafiri nedoriți sub forma păianjenilor care caută adăpost și hrană în casele noastre. Firimiturile și resturile de mâncare din canapele sunt un magnet neașteptat pentru aceștia, transformând mobilierul nostru într-un loc atractiv pentru insecte și, implicit, pentru păianjeni. Cu puțină grijă și întreținere regulată, însă, puteți reduce considerabil șansele de a împărți locuința cu aceste creaturi înfricoșătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net