Orașul din România unde se trăiește mai bine ca la Sofia sau Moscova. Calitatea vieții e net superioară

Ultima actualizare:

Într-o lume în continuă schimbare, cu un ritm alert al vieții urbane, se conturează orașe care oferă un echilibru perfect între confort, cultură și oportunități. În acest context, Bucureștiul se evidențiază ca un loc în care traiul este perceput ca fiind mai plăcut decât în alte destinații europene, precum Sofia sau Moscova.

Moscova. Foto: Unsplash
Moscova. Foto: Unsplash

Pe ce loc este Bucureștiul în acest raport anual

Conform raportului anual realizat de compania de consultanță în resurse umane Mercer, care a evaluat 215 orașe din întreaga lume, Bucureștiul își menține poziția din clasament, situându-se pe locul 108. Această poziție îl plasează înaintea unor capitale europene importante, precum Sofia (locul 113) sau Moscova (locul 168), subliniind calitatea vieții relativ ridicată din capitala României.

Ce factori contribuie la poziționarea favorabilă a Bucureștiului în acest clasament?

Calitatea vieții este evaluată în funcție de 39 de indicatori care țin cont de mediul social, economic, cultural și politic al unui oraș. Accesul la servicii medicale și educaționale, infrastructura publică și de transport, dar și oferta bogată de activități culturale sunt doar câteva aspecte care fac din București un oraș atractiv pentru rezidenții săi.

Desigur, Bucureștiul nu este singurul oraș din Europa care se bucură de o calitate a vieții înaltă. În topul realizat de Mercer, orașe europene precum Viena, Zurich, sau Geneva domină primele poziții. Totuși, poziționarea Bucureștiului înaintea altor metropole europene mai mari și mai cunoscute, precum Sofia sau Moscova, demonstrează că capitala României oferă un mediu urban prielnic pentru trai și dezvoltare.

Bucureștiul este, astfel, unul dintre exemplele clare ale orașelor din Europa de Est care își revendică un loc privilegiat în ceea ce privește calitatea vieții. Cu un patrimoniu cultural bogat, o infrastructură în continuă dezvoltare și o comunitate dinamică și diversă, Bucureștiul continuă să atragă atenția ca o destinație urbană cu un potențial vast și o viață plină de culoare și oportunități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
otravita jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
pipe jpg
Obezitate FOTO Shutterstock jpg
cartierul justitiei jpg
raisi elicopter prabusit jpg
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net