Povestea unui român care a mers la Moscova și a aflat ce cred rușii despre noi: „Despre mămăligă nu ați auzit?”

Curios să afle ce cred rușii despre noi și moldoveni, un vlogger autohton a mers la Moscova, unde a întrebat oamenii de pe stradă ce știu despre România, având parte de o grămadă de surprize.

Rușii nu știu aproape nimic despre România sau Moldova / foto: captura youtube
Rușii nu știu aproape nimic despre România sau Moldova / foto: captura youtube

Ilie și soția lui Olesa, alături de fetele lor, Emilia și Sabrina, au un vlog de călătorii pe Youtube care se numește „Planeta Rădeanu”. Clipul realizat în capitala Rusiei s-a viralizat, adunând peste 221.000 de vizionări.

Primele chestionate au fost două rusoiace care stăteau pe o bancă. Întrebate unde vor să își facă vacanța, fetele au răspuns. „Plănuim să ne odihnim la mare, în Tucia, apoi în Egipt. Iar pentru anul viitor aș vrea ceva mai neobișnuit”, a spus una dintre cele două tinere, care au menționat că se ajunge ușor din Rusia în Turcia sau Egipt.

„Spuneți-mi, șțiți ceva despre România sau Moldova? Sau poate plănuiți să călătoriți acolo?”, a întrebat vloggerul, moment în care una dintre ele a spus singurul lucru pe care îl știe despre Republica Moldova „Despre Moldova eu știu doar că acolo locuiește Tik-Tokerul Nekoglai. Altceva nu știm nimic deoarece nu ne-am dat interesul”.

Tinerii din Rusia abia au auzit de Dracula

„Despre mămăligă nu ați auzit? Sau poate ne spuneți ceva despre moldoveni, români?”, a insistat Ilie. „Nu, nu știm nimic”, a venit răspunsul. „Dar de Dracula tot nu ați auzit nimic?”, nu s-a lăsat bărbatul. „De Dracula am auzit”, a răspuns, într-un final tânăra.

Apoi, Ilie și soția lui au abordat trei tineri, două fete și un bărbat. „Nu, nu știm nimic”, au spus ei când au fost întrebați de România și Moldova. „Dar ați vrea să călătoriți în aceste țări?”, a insistat din nou vloggerul.

„Nu. Poate peste ceva timp. Acum suntem studenți săraci”, au spus tinerii, care au adăugat că studiază la Școala Superioară de Economie și că sunt toți trei colegi de grupă în facultate).

Rușii tineri preferă Dubai

Amalia și Varvara i-au spus fericite lui Ilie că pleacă în vacanță în Dubai. „Ce părere aveți de o vacanță în România, în Moldova?”, a venit inevitabil întrebarea. „Nu am fost niciodată, dar îmi pare că ar fi frumos”, a răspuns una dintre ele. „Puteți să ne spuneți ceva de aceste țări?”, a fost următoarea întrebare. „Să fiu sinceră, nimic”, a spus una dintre ele, iar cealaltă a completat-o: „Doar din istorie știu câte ceva și atât.” „Dar ce anume cunoașteți?”, a mai întrebat el, dar fetele nu au vrut să-i răspundă.

„Ce știi despre Moldova, despre România?”, a fost el întrebat un alt tânăr rus. „Doar de la Eurovision știu, nimic altceva. Am cunoscuți moldoveni, dar de români doar am auzit. Despre cultură, cine sunt ei și altele nu știu nimic. Îmi cer iertare, la geografie am avut nota 2”, a spus tânărul.

Discuția cu doi pensionari a sunat, însă, altfel. „Aș vrea să vă întreb cum vi se par Moldova, România?”, a întrebat Ilie. „Nu am fost niciodată acolo, dar avem mulți cunoscuți, am muncit cu moldovenii împreună”, au răspuns ei. „Dar despre români ce știți?”, a continuat vloggerul. „Nu pot spune nimic pentru că nu-i cunosc”, i s-a răspuns din nou. „Dar despre România ce știm? Știm doar că ei sunt împotriva noastră. Dar acum cam toți sunt”, a fost ultimul răspuns.

Un alt cuplu a fost, la final, chestionat de Ilie. Întrebați dacă ar călători în Moldova sau în România, ei au răspuns negativ.

„Puteți să ne spuneți ceva despre aceste țări?”, a fost următoarea întrebare, la care bărbatul a răspuns: „Eu am un unchi moldovean, din Cahul”. Întrebat ce știe despre România, el și-a amintit de gimnastică. „Nu știu prea multe despre România. Știu că gimnaștii români sunt foarte puternici și foarte des făceau concurență echipei din URSS”, a mai spus acesta, potrivit adevarul.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net