Cine este „păpușarul”, bărbatul care a dezgropat 29 de fete și a dormit cu cadavrele în casă

Teroarea în Rusia a început încă din 2009, atunci când localnicii din Nijni Novgorod au descoperit cum mormintele celor dragi erau profanate, ba chiar dezgropate complet. Doi ani mai târziu, 2011, în apartamentul lui Anatoly Moskvin (57 de ani), fost jurnalist, au fost găsite mumificate cadavrele a 29 de fete, care aveau vârstele cuprinse între 3 și 25 de ani, pe care le „transforma” în păpuși. Bărbatul le machia, apoi le încălța cu cizme până la genunchi și le îmbrăca în haine pentru copii.

Anatoly Moskvin „transforma” cadravele în păpuși / Foto: Twitter
Anatoly Moskvin „transforma” cadravele în păpuși / Foto: Twitter

Anatoly Moskvin, în vârstă de 57 de ani, cunoscut sub numele de „păpușarul”, a fost jurnalist în Nijni Novgorod, al cincilea oraș ca mărime din Rusia. Era un bărbat extrem de inteligent, vorbea 13 limbi și chiar a predat la colegiu, de asemenea, era considerat expert în cimitirele locale din orașul rusesc, ba chiar se autointitula „necropolist”.

Și totuși, în 2009, localnicii din Nijni Novgorod cu descoperit cum mormintele celor dragi erau profanate, ba chiar dezgropate complet. Au trecut doi ani până când s-a aflat ce fărcea, de fapt, Anatoly Moskvin în cimitir. Autoritățile au auzit rapoarte în legătură cu profanarea unor morminte musulmane, tot în Nijni Novgorod. Anchetatorii au ajuns la apartamentul bărbatului după ce l-au surprins la mormintele musulmanilor pentru a aduna probe. Anatoly Moskvin, în vârstă de 45 de ani la acea vreme, locuia cu părinții săi într-un mic apartament, fiind o fire singuratică, iar oamenii legii au decoperit cadavrele a 29 de fete, care aveau vârstele cuprinse între 3 și 25 de ani.

Bărbatul le machia, le îmbrăca și le încălța

Arătau ca niște figurine în mărime naturală, asemănătoare cu păpușile antice, care aveau diverse haine. Dar, figurinele nu erau păpuși, ci cadavrele mumificate ale unor fete. Bărbatul le machia, apoi le încălța cu cizme până la genunchi și le îmbrăca în haine pentru copii. Multe dintre „păpuși” aveau cutii muzicale. Bărbatul fixa cutiuțe muzicale în trupurile femeilor și le „serba” zilele de naștere, dând petreceri în dormitorul său.

Anatoly a fost diagnosticat cu schizofrenie și a fost condamnat la detenție într-un salon de psihiatrie. Reprezentanții spitalului de psihiatrie au declarat că bărbatul s-a „vindecat” și au decis externarea sa. Decizia de a-l ține în spital a expirat în luna decembrie 2018, iar bărbatul a fost liber să plece oricând vrea, spre șocul familiilor victimelor.

Cu toate acestea, în februarie 2019, o evaluare psihiatrică ulterioară a constatat că era prea devreme pentru a-l elibera pe Moskvin, iar spitalul și-a retras petiția.

image
image
image
image
image
image
pharmacy 218692 1280 jpg
copil bolnav de rujeola pojar foto shutterstock jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg
spital arad jpg
DSCF5056 jpg
new year 4720585 1280 jpg
index (3) jpg