Perete de Crăciun realizat din sute de mii de piese Lego

De 28 de ani încoace, de Crăciun, Mike Addis (64 de ani) și Catherine Weightman (59 de ani) au construit sculpturi lego impresionante. Anul acesta, cuplul a realizat un perete de 4 metri lungime și 2 metri lățime, dotat cu șemineu și un brad de 2 metri, folosind 400.000 de piese lego.

400.000 de piese au fost folosite pentru a realiza scena de Crăciun (foto: Profimedia)
400.000 de piese au fost folosite pentru a realiza scena de Crăciun (foto: Profimedia)

Citește și: Ce sunt jucăriile LEGO? Cum le poți valorifica pentru a deveni practice? 

Peretele, care umple sufrageria casei lor din Huntingdon, are o cantitate uimitoare de detalii - de la cizmele lui Moș Crăciun care ies din șemineu, la plăcinte și chibrituri care aprind lumânările.

Cuplul a lucrat între două și patru ore în fiecare seară, timp de două luni pentru a finaliza constucția. Mike, fost profesor de economie, a declarat că pomul de Crăciun a fost cel mai greu de realizat: „Imaginați-vă încercarea de a crea forma unui copac din piese pătrate”, a spus el, conform tabloidului britanic Metro.

Când este timpul să dea jos decorațiunile, cuplul găzduiește o petrecere în ianuarie, în care prietenii aduc vin și mâncare pentru a ajuta la demontarea structurii.

Construiesc în fiecare an

Cuplul și-a primit pasiunea pentru Lego de la copiii lor. Deși copiii și-au depășit acum vârsta seturile Lego, Mike și Catherine continuă să construiască în fiecare an. „Ne place să o facem, este satisfacția de a finaliza ceva atât de mare și interesant din punct de vedere tehnic", a spus Mike.

Iată și: Nebunii Crăciunului! Iată în ce moduri trăsnite petrec unii oameni sărbătorile 

În 2021 au construit Podul Londrei

De asemenea, nu este prima dată când construcțiile cuplului au primit o atenție mai mare. Ei au construit London Bridge în 2021 și Muzeul Cromwell al Huntingdon cu Hotelul George în 2019.

Creația uimitoare, cel de-al 27-lea proiect al lor de anul trecut, era poziționat cu mândrie în sala de ședințe a lui Mike Addis. Replica podului de 21 de metrii lungime, care a trecut peste Tamisa din 1209 până în 1831, a fost făcută folosind tot 400.000 de piese Lego.

Vezi și: Regata de la Veneția: Moș Crăciun și-a schimbat sania cu o gondolă 

Recreerea podului de către domnul Addis și doamna Weightman a inclus, de asemenea, 78 de case, 500 de mini-figurine, un castel și o capelă. Caracteristicile includeau polițiști de patrulare, taxa de plată a podului, brutari și rezidenți.

Cu toate acestea, a avut doar trei sferturi din întreaga întindere a podului, deoarece dimensiunea completă nu ar fi încăput în casă. Modelul a fost inspirat de Frost Fairs, care au avut loc atunci când Tamisa a înghețat în secolul al 16-lea.

În 2021 au construit Podul Londrei (foto: Facebook)
În 2021 au construit Podul Londrei (foto: Facebook)

Cuplul reciclează piesele în fiecare an

Spre deosebire de actualul Pod al Londrei care traversează râul, Podul Vechi al Londrei era cunoscut ca fiind un centru plin de viață pentru comercianți pentru a înființa un magazin. Magazine și case erau de o parte și de alta a traversării aglomerate, iar în anii 1580 Regina Elisabeta I chiar a instalat mori de apă.

Cuplul a construit anterior un urs polar imens și modelul Catedralei Ely. Reciclează piesele de fiecare dată, plasându-le cu grijă în categorii de culori și dimensiuni atunci când se deconstruiesc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net