Planta care iubește frigul și temperaturile scăzute. Înflorește în toiul iernii și rezistă la -15 grade celsius

Ultima actualizare:

În mijlocul iernii, când grădina pare să adoarmă sub presiunea gerului, apare o plantă rezistentă și plină de viață: trandafirul de iarnă sau spânzul (Helleborus). Această bijuterie a naturii iubește frigul și temperaturile scăzute, înflorind în perioadele în care celelalte plante își odihnesc frunzele.

Iarna în grădină. Foto: arhiva.
Iarna în grădină. Foto: arhiva.

Originea și caracteristicile Trandafirului de Iarnă

Trandafirul de iarnă este originar din Europa și Asia, dar se regăsește în special în Munții Carpați și Balcani, la altitudini de peste 500 de metri. Cu o înălțime ce nu depășește 40 de centimetri și puține frunze, această plantă își găsește locul în inimile grădinarilor dornici să aducă culoare și eleganță în grădina lor chiar și în sezonul rece.

Această plantă înflorește iarna

Trandafirul de iarnă nu se lasă intimidat de temperaturile scăzute, aducând o explozie de culori și delicatețe în mijlocul zăpezii. Florile sale delicate își dezvăluie nuanțe pastel sau culori regale, de la roșu burgund la cafeniu catifelat. Această înflorire de iarnă poate fi achiziționată din magazinele de specialitate și adaugă un farmec aparte grădinii tale.

Îngrijirea și amplasarea corectă în grădină

Trandafirul de iarnă nu cere o îngrijire specială, dar se simte în mod deosebit bine când este plantat la umbra unui copac. Această alegere strategică îl protejează vara, când temperaturile pot atinge niveluri ridicate. Solul potrivit pentru trandafirul de iarnă este unul fertil, cu umiditate ridicată și ușor alcalin.

Pentru a te bucura de mai mulți trandafiri de iarnă, poți să îi înmulțești prin semințe sau prin separarea unei tufe mature în perioada de repaus.

Avertisment privind toxicitatea

Cu toate că trandafirul de iarnă este o minune a naturii, este important să menționăm că planta este extrem de toxică. Prin urmare, când avem în grădină un trandafir de iarnă, este crucial să ne spălăm pe mâini după ce lucrăm cu el și să fim conștienți de toxicitatea sa.

În concluzie, trandafirul de iarnă este o alegere minunată pentru a aduce farmec și eleganță în grădina ta chiar și în cele mai reci zile de iarnă. Această plantă rezistentă și înfrumusețată poate transforma o grădină adormită într-un colț de vis chiar și în mijlocul sezonului rece.

image
image
image
image
image
image
statuie jpg
Tuse jpg
money 3115981 1280 jpg
image png
tesla jpg
calendar ortodox 2021 22 februarie aflarea sfintelor moaste din evghenia png
vasile certezanu jpeg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net