Planta de sezon care te ajută la slăbit și te scapă de insomnie: „Trebuie consumată acum”

Primăvara vine cu renașterea naturii, moment în care este bine să profităm de toate bogațiile ce ne înconjoară. În natură găsim nenumărate plante ce ascund beneficii extraordinare pentru sănătate și care ne pot întări metabolismul și pot ameliora multe afecțiuni. Ce plantă se găsește în curțile tuturor românilor și este o adevărată minune pentru sănătate aflați acum!

flori de camp jpeg

Planta minune de sezon

Bioenergoterapeutul Lidia Feciroru s-a aflat sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la antena3.ro, unde a vorbit despre proprietatățile curative ale unei plante prezente la orice pas în natură.

„Trufandalele care apar acum tot acum trebuie consumate, ca să ne facă bine. Spre exemplu, de la păpădie nu atât floarea în sine e bună, ci toată se poate consuma, cu rădăcină cu tot, pentru că sunt tinerele rădăcinile. Păpădia e foarte bună acum când este proaspătă. De la ea putem consuma rădăcina și frunzele, chiar dacă este amăruie puțin. Rădăcina nu este amăruie, este doar tija florii.

1 papadie jpg jpeg

Este foarte bună pentru cei care au diabet, pentru cei care vor să scape de greutatea acumulată în plus. Rădăcina este foarte bună pentru a ne face din ea un fel de praf pe care să-l bem atunci când avem o gastrită cu aciditate scăzută. De asemenea, în caz de arsuri se poate folosi acest praf pe rană, pentru că e ajută.

În plus, păpădia mai este bună şi pentru insomnie, gastrită, pentru dureri de stomac, pentru dischinezie biliară", a declarat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

femeie papadie jpeg

Păpădia este bogată în antioxidanți

Conform celor de la Healthline, de la rădăcină până la floare, păpădia este o plantă foarte hrănitoare, plină de vitamine, minerale și fibre. Frunzele de păpădie pot fi consumate gătite sau crude și sunt o sursă excelentă de vitaminele A, C și K. Ele conțin, de asemenea, vitamina E, acid folic și cantități mici de alte vitamine B.

Mai mult, frunzele de păpădie oferă o cantitate substanțială de mai multe minerale, inclusiv fier, calciu, magneziu și potasiu. Rădăcina de păpădie este bogată în carbohidrați inulină, un tip de fibră solubilă care se găsește în plante și care susține creșterea și menținerea bacteriilor intestinale sănătoase în tractul digestiv.

papadie jpeg

Rădăcina de păpădie este adesea uscată și transformată în ceai, dar o puteți consuma și întreagă, așa cum faceți cu alte legume rădăcinoase. Păpădia este plină de antioxidanți puternici, ceea ce explică utilizarea ei în tratarea unor afecțiuni.

Antioxidanții sunt compuși care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, molecule ce sunt un produs al metabolismului normal, dar care contribuie la riscul de boli cronice dacă nivelurile devin prea ridicate în corp. Prin urmare, antioxidanții sunt cruciali pentru a menține organismul sănătos. Păpădia conține niveluri ridicate de antioxidant betacaroten, care poate proteja împotriva deteriorării celulelor și a stresului oxidativ. Sunt, de asemenea, bogate într-un alt tip de antioxidanți numiți polifenoli, care se găsesc mai ales în floare, dar apar și în rădăcini, frunze și tulpini. 

1 papadie jpg jpeg

Anumiți compuși din păpădie pot reduce nivelul trigliceridelor și al colesterolului, ambii fiind factori de risc cheie pentru bolile de inimă. Într-un studiu în eprubetă, extractul de frunze și rădăcini de păpădie a scăzut acumularea de trigliceride în celulele adipoase.

În mod similar, un studiu pe animale cu durata de 4 săptămâni a arătat că administrarea de extract de frunze de păpădie la șobolani a redus semnificativ nivelul colesterolului total și al trigliceridelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net