Poți face baie în mare de 1 Mai? Cum arată vremea pe litoral și care este temperatura apei în luna Mai 2023

Ultima actualizare:

Se aproprie minivacanța de 1 mai și cu siguranță cei care își vor face bagajele și sunt gata să ajungă la malul mării, se întreabă cum va fi vremea și dacă ar trebui să își ia costumul de baie. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, așa că iată ce temperaturi vor fi pe 1 mai și dacă te poți scălda în mare.

Baie în mare / Sursă foto: Freepik
Baie în mare / Sursă foto: Freepik

Vremea de 1 mai la mare și în Capitală

Minivacanţa de 1 mai vine în general cu vreme bună, atât pentru cei care vor merge pe litoral, cât şi pentru cei care merg la munte. Norii de ploaie nu le vor umbri cheful de vacanță celor care se vor afla în stațiunile de la Marea Neagră, chiar dacă până sâmbătă, vântul a suflat cu putere pe litoral și în Delta Dunării. Însă, potrivit specialiștilor, în ciuda faptului că soarele va străluci pe cer, apa mării nu va fi tocmai bună pentru o baie. Așadar, cei care se vor afla pe litoral vor avea o vreme predominant frumoasă, cu câţiva nori, însă nu va fi la fel de cald ca în restul ţării:

„Pentru  ziua de 1 Mai, temperatura va mai crește puțin, astfel că estimăm că vor fi 17, poate 18° și chiar și noaptea temperatura va mai crește puțin. Acum, pe plajă, și la Constanța, și la Mangalia, va fi la fel de frig. Temperatura apei mării va fi de 10-11° Celsius”, a declarat meteorologului previzionist la Centrul Regional de Meteorologie Dobrogea, Angela Crăciun, pentru Radio Constanța.

De asemenea, pentru cei care vor petrece 1 mai la București, se anunță temperaturi de 18 și 21 de grade Celsius: „În Capitală, vremea va fi în general frumoasă în minivacanţa de 1 mai. Singura probabilitate de ploaie de scurtă durată va fi în seara de duminică sau la începutul nopţii. Temperaturile vor creşte progresiv în Capitală. Sâmbătă maxima va fi de 18 grade Celsius, în timp ce duminică şi luni vor fi 20… 21 de grade Celsius la orele amiezii”, a precizat meteorologul ANM, Mihai Timu.

Vremea în luna mai 2023

În săptămâna 8-15 mai 2023, la nivelul întregii țări, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval. În regiunile intracarpatice, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru 15-22 mai 2023, la nivelul întregii țări, temperaturile medii se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă, iar cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-vestice.

Pentru 22-29 mai 2023, pe întreg teritoriul României, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. În regiunile extracarpatice, regimul pluviometric va fi ușor excedentar, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net