Povestea de dragoste care va emoționa întreaga planetă! S-au întâlnit pe Drumul Sfântului Iacob, iar după două săptămâni s-au logodit

Ultima actualizare:

Asta da poveste impresionantă de dragoste! În 2013, Loni Philbrick-Linzmeyer (39 de ani) și Kjartan Bergqvist (34 de ani) erau doi tineri din două părți diferite ale lumii, ea în California (SUA), el în Danemarca (Europa). S-au întâlnit din întâmplare în timp ce amândoi erau într-o mică excursie pe unul dintre cele mai cunoscute trasee din lume: Drumul Sfântului Iacob (Camino de Santiago). Două săptămâni mai târziu, cei doi s-au logodit.

Loni Philbrick-Linzmeyer și Kjartan Bergqvist pe Drumul Sfântului Iacob în 2013
Loni Philbrick-Linzmeyer și Kjartan Bergqvist pe Drumul Sfântului Iacob / Foto: Facebook

Drumul Sfântului Iacob (Camino de Santiago) este unul dintre cele mai cunoscute trasee ale lumii. Începe, de obicei, undeva în Spania, Portugalia sau sud-vestul Franței și se termină în orașul Santiago de Compostela din Galicia. Mai exact, destinația este altarul apostolului Sfântul Iacob cel Mare din catedrala orașului. Traseul a fost cunoscut în secolul al IX-lea ca un traseu de pelerinaj. Astăzi, Camino de Santiago atrage sute de mii de drumeți în fiecare an, religioși sau nu.

O adevărată poveste de dragoste

Era 2013. Loni Philbrick-Linzmeyer, în vârstă de 29 de ani la acea vreme, era profesoară la o școală din California și se afla „la o răscruce de drumuri”. Tocmai trecuse printr-o despărțire grea și se simțea „pierdută”. „Cu siguranță m-a făcut să îmi pun la îndoială propriile valori și viitorul meu, dacă vreau să am copii, care este drumul meu spre acest succes. Și la locul de muncă mă simțeam într-un punct dificil, am avut un an greu de predare”, a declarat pentru publicația CNN, Loni.

Într-o noapte, a decis că vrea să-și ia inima în dinți și să iasă din starea pe care o avea. In timp ce căuta ce ar putea face, a descoperit Dumul Sfântului Iacob, faimosul traseu de pelerinaj care se întinde pe aproximativ 800 de kilometri. „A fost foarte spontan, foarte aleatoriu, dar și într-un moment în care știam doar că trebuie să fac altceva pentru a zgudui cu adevărat obiceiurile pe care le aveam și să acord mult timp pentru a reflecta asupra vieții mele, unde vreau să merg și cine vreau să fiu. Așa am ajuns la Drumul Sfântului Iacob”, a mai adăugat ea.

Cei doi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste / Foto: Facebook
Cei doi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste / Foto: Facebook

Peste Atlantic, în Danemarca, Kjartan Bergqvist, în vârstă atunci de 24 de ani, se afla la jumătatea școlii medicale și își punea la îndoială decizia de a deveni medic. O fostă iubită i-a menționat o dată de Drumul Sfântului Iacob, așa că în cele din urmă, decizia sa de a porni în călătorie a fost chiar mai spontană decât a lui Loni. „M-am dus în Copenhaga, mi-am cumpărat niște bocanci de drumeție și o geantă și practic am plecat a doua zi în tren spre Paris”, a povestit bărbatul pentru aceeași sursă menționată.

Ca și Loni, Kjartan a simțit cu tărie că acest lucru trebuie să fie o călătorie pe care trebuie să o parcurgă singur. Cei doi au plecat de la Paris la câteva zile unul de celălalt, fiecare găsind în curând consolare în viață pe Drumul Sfântului Iacob. Uneori, tânăra mergea cu alți călători pentru puțin timp, alteori, se oprea pentru a își trage sufletul.

„Buen Camino”, și-au spus unul altuia

Trecuseră două săptămâni de când începuseră călătoria atunci când Kjartan și Loni s-au întâlnit pentru prima dată. Ei se aflau într-o zonă împădurită, nu departe de orașul spaniol Burgos. „Buen Camino”, și-au spus unul altuia, apoi, tânăra a comentat vremea – au fost niște nori în depărtare și a fost încântată de ploaie. Locuia în California, a explicat ea, unde nu a plouat niciodată. Interacțiunea a fost prietenoasă, dar scurtă și nici unul dintre ei a sugerat să meargă împreună, așa că bărbatul și-a continuat drumul singur. În timp ce pleca, un gând surprinzător i-a trecut prin minte lui Loni.

La prima întâlnire, interacțiunea dintre cei doi a fost prietenoasă, dar scurtă / Foto: Facebook
La prima întâlnire, interacțiunea dintre cei doi a fost prietenoasă, dar scurtă / Foto: Facebook

«Mă pot muta la Copenhaga pentru acel tip». A fost ciudat, nu a fost dragoste la prima vedere. Cred că am ajuns să-i uit numele mai târziu - dar cu siguranță a existat un moment de, «Bine, poate că sunt într-un fel puțin interesată de el”, și-a adus aminte Loni.

Și sigur, în acea seară, cei doi străini au ajuns în același han Burgos, care era plin de alți pelerini. Când bărbatul a văzut-o din nou pe femeie, a fost foarte încântat. Cei doi au vorbit puțin în acea seară, dar cea mai mare parte a conversației a fost într-un cadru de grup, în timp ce colegii și-au împărtășit povești unul cu celălalt.

A fost o seară uimitoare, dar a doua zi Loni s-a trezit simțindu-se nedumerită, nu știa cum să procedeze cu bărbatul pe care îl cunoștea de doau câteva zile. Cei doi au decis să petreacă a doua zi separat, dar se reuneau seara și vorbeau seara despre cum să procedeze. În fiecare zi, cei doi se trezeau și se verificau unul cu celălalt – mai voiau să meargă împreună pe Drumul Sfântului Iacob?

Loni ajunsese și la o concluzie la una dintre întrebările care o deranjaseră înainte de călătorie, acum știa că își dorește copii. Iar Kjartan îi spusese dinainte că a avea o familie este important și pentru el. Înainte de întâlnirea dintre Loni și Kjartan, amândoi s-au concentrat pe obiectivul final de a ajunge pe Santiago. Dar, cumva, acest obiectiv nu mai părea la fel de important. A fost ireal, văzând Catedrala în cele din urmă, iluminată doar de lumina lunii. Toate hotelurile au fost închise, așa că cei doi au dormit pe stradă, împărțind un singur sac de dormit.

Șase luni după ce s-au întâlnit pentru prima dată, Loni și Kjartan s-au căsătorit / Foto: Facebook
Șase luni după ce s-au întâlnit pentru prima dată, Loni și Kjartan s-au căsătorit / Foto: Facebook

La începutul anului 2014, la șase luni după ce s-au cunoscut pentru prima dată, Loni și Kjartan s-au căsătorit într-un tribunal din San Diego, California. A mai trecut puțin timp până când cei doi au locuit în aceeași țară, înainte de a obține un loc de muncă în Danemarca, Loni a obținut un loc de muncă la Londra. Dar, în cele din urmă, în 2015, ea s-a mutat la Copenhaga cu Kjartan. După puțin timp, tânăra a dat naștere primului lor copil.

Astăzi, Loni și Kjartan se află încă în Danemarca, unde își cresc cei trei copii. Kjartan a renunțat recent la medicină și acum studiază teologia, în timp ce Loni are propria afacere de consultanță în educație.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net