Povestea reală și neștiută a lui Pocahontas. Cine este tânăra a cărei căsătorie a oprit un război

Ultima actualizare:

Pocahontas nu este doar o un personaj din povești și desene animate; ea a fost o persoană reală, cu o viață complexă și un impact profund în istoria colonială a Americii de Nord în secolul al XVII-lea. Născută în jurul anului 1596 cu numele Matoaka, Pocahontas a fost fiica căpeteniei Powhatanului, un trib amerindian din Virginia.

Povestea reală și neștiută a lui Pocahontas
Povestea reală și neștiută a lui Pocahontas

Povestea neștiută a lui Pocahontas

În 1607, când a avut loc întemeierea primei așezări engleze permanente la Jamestown, Pocahontas avea doar 10 ani. În aceeași perioadă, căpitanul John Smith, unul dintre liderii coloniștilor, a fost capturat de amerindieni. Legenda spune că Pocahontas a intervenit pentru a-i salva viața lui Smith în fața tatălui ei, Powhatan. Această poveste a fost redată de Smith însuși și este cunoscută ca fiind una dintre primele interacțiuni semnificative între europeni și nativii americani în Virginia.

Convertirea la creștinism

În 1613, Pocahontas a fost luată ostatică de coloniștii englezi, o mișcare menită să stabilizeze relațiile dintre Jamestown și Powhatan. În timpul captivității sale, ea a fost convertită la creștinism sub numele de Rebecca și s-a căsătorit cu John Rolfe, un colonist englez, în 1614. Această căsătorie a jucat un rol important în stabilizarea temporară a relațiilor între coloniști și amerindieni.

În 1616, Pocahontas și familia ei au călătorit în Anglia, unde au fost prezentate curții regale. Această vizită a fost menită să susțină imaginea coloniei Jamestown și să atragă sprijin pentru proiectele coloniale. Cu toate acestea, în timpul pregătirilor pentru a reveni în America, Pocahontas s-a îmbolnăvit și a murit la vârsta de aproximativ 21 de ani la Gravesend, Anglia, în 1617.

Viața lui Pocahontas a inspirat numeroase opere literare, picturi și cinematografice

Pocahontas. Foto: arhiva.
Pocahontas. Foto: arhiva.

Povestea vieții lui Pocahontas a inspirat numeroase opere literare și cinematografice, dar și multe picturi. În 1995, Walt Disney Feature Animation a creat un film animat intitulat "Pocahontas", care, deși a primit reacții amestecate din cauza inexactităților istorice și a interpretărilor romantizate, a câștigat două premii Oscar. Filmul a contribuit la consolidarea imaginii lui Pocahontas ca simbol cultural al rezistenței, curajului și încercării de a naviga în lumea marcată de schimbare a secolului al XVII-lea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
afacere pexels jpg
camin jpg
absint bautura alcool shutter descopera 1 scaled jpg
pompieri smurd jpg
obiect valoros jpg
femeie trista jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
meghan markle rochie rosie lachildrendshospital gettyimages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net