Povestea uluitoare a Alinei, femeia care a făcut o avere în Italia cu o afacere genială. Ideea ei i-a umplut conturile de bani

Mulți români din diaspora își găsesc alinarea și conexiunea cu țara natală pe platformele sociale, iar pentru unii antreprenori, aceasta a devenit o oportunitate de a-și dezvolta afacerile în mod exponențial. Alinei Lia Dobrin i-a reușit acest lucru într-un mod uluitor, transformând dorul românilor din Italia într-o afacere prosperă.

Alina Lia Dobrin. Foto: arhiva personală.
Alina Lia Dobrin. Foto: arhiva personală.

Alinei Lia, o femeie plină de inițiativă și determinare, a părăsit România la începutul anilor 2000 împreună cu soțul ei, având ca vis achiziționarea unui ARO cu remorcă. Cu toate că viața i-a pregătit alte provocări, cum ar fi un loc de muncă într-o spălătorie în Italia, ea a reușit să economisească bani și să își transforme visul într-o adevărată poveste de succes.

Prima afacere a româncei

Prima afacere a Alinei a fost un mic magazin românesc deschis în Roma Nord în 2008, în plină criză economică. Cu o investiție de până la 20.000 de euro, ea a pus bazele unui imperiu al produselor românești în Italia. Ceea ce a început ca un simplu magazin a evoluat rapid într-un lanț de cinci magazine românești și un restaurant numit "Bellissima".

Secretul succesului ei? Social media, în special Facebook. Alina Lia a înțeles importanța unei comunități online puternice și a creat o pagină de Facebook cu peste 241.000 de urmăritori. Folosindu-se de pasiunea ei pentru muzica populară, a creat conținut video captivant, devenind un adevărat om de marketing pentru afacerile sale.

Importanța rețetelor de socializare în dezvoltatea afacerilor sale

Într-un interviu, Alina Lia a subliniat importanța Facebook-ului în dezvoltarea afacerilor sale: "Cred că și magazinele, și restaurantul îmi merg foarte bine datorită Facebook. Niciodată nu aș fi putut să plătesc o astfel de publicitate".

Alina Lia nu s-a oprit la magazinele românești, ci a diversificat afacerea prin adăugarea unui restaurant, "Bellissima," unde organizează petreceri românești și aduce cântăreți de muzică populară. În plus, soțul ei s-a implicat în producția de mezeluri tradiționale românești, care au devenit un mare succes și sunt vândute inclusiv en-gros altor magazine românești din Italia.

În ceea ce privește viitorul, Alina Lia Dobrin vede afacerea ei în continuă expansiune, menționând că depozitele mari din Roma le oferă o aprovizionare mai eficientă decât multe magazine din țară.

Cu toate că generațiile tinere din diaspora pot deveni mai puțin atașate de produsele tradiționale românești, Alina Lia este încrezătoare că magazinul românesc va continua să aibă succes, în special în perioadele de sărbătoare, unde dorul de tradiții românești nu poate fi înlocuit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net