Preoții au răspuns la cea mai controversată întrebare. Ne putem spovedi dacă nu am ținut post?

Ultima actualizare:

Ne aflăm în cel mai lung și important post pentru creștinii ortodocși. În această perioadă oamenii se pregătesc cum pot mai bine pentru întâmpinarea Sfintelor Paști, iar pe lângă rugăciune, creștinii țin post pentru a se putea împărtăși. Cu toate acestea o întrebare stă pe buzele tuturor: e nevoie să ținem post dacă vrem doar să ne spovedim? Aflăm răspunsul chiar acum!

post paste icoana ortodoxa jpeg

Prin spovedanie ne mărturisim păcatele pentru a fi iertate înaintea lui Dumnezeu, moment esențial și vital dacă vrem să primim apoi Sfânta Împărtașanie. Astfel, pentru a ne împărtăși trebuie să fi ținut înainte obligatoriu post și să ne spovedim. Pentru a ne împărtași este important să fi ținut cel puțin 3 zile de post înainte.

De ce este important postul

Într-un interviu părintele Constantin Necula explică ce înseamnă să ținem un post așa cum se cuvine, în afara abținenței. 

Noi și când postim, postim ușor. Ceea ce recomand și ăi rog pe oameni să înțeleagă e că postul nu e post, dacă nu e trăit ca un post. Dincolo de nu mâncăm, nu bem, cui ne rugăm și ce anume construim pentru ca să ne fie bine? Efortul ăsta al nostru mă uimește ce cărți cu mâncare de post a putut să scoată Biserica în ultimii ani, nu Biserica, oamenii din Biserică, pentru mine este entuziasmant. În mod cert suntem o Biserică de mâncăi. Tocmai de aia lângă modul de ceea ce mâncăm trebuie să învățăm că postul înseamnă, de fapt, tot ce reduci prin postire în cheltuiala ta de alimentare, pleacă spre sărac ca să nu moară de foame. Dacă reușim asta, suntem salvați. Postul e spre vindecare, ne scoate, de fapt, din foame nu ne bagă în foame. Nu foamea e postit. Postitul este echilibru în alimentație în măsura în care celălalt săracul să aibă și el o zi mai bună. "

constantin necula foto inquam

Când ținem post

Ei bine, pentru a ne spovedi nu este nevoie de nicio pregătire anterioară, doar în cazul în care vrem să ne împărtășim este esențial să ținem post.

Spovedania înseamnă mărturisirea păcatelor, Mântuitorul Iisus a fixat această taină să ne dea nouă posibilitatea să punem început bun vieții noastre de fiecare dată, adica să dezlegăm prin lucrarea, dobândită prin sfânta taină a mărturisirii în fața preotului, că tu te mărturisești în fața preotului ca martor. Să le dea posibilitatea să pună început bun vieții lor de fiecare dată. Prin spovedanie primești dezlegarea la împărtășanie și împărtășania este trupul și sângele Domnului, intrarea în comuniune cu Dumnezeu!”, explică preotul Valentin Fotescu, pentru Știrile Kanal D.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net