Prințesa care a evadat din țara sa și a fost capturată de tatăl ei. „Nu sunt liberă. Sunt o sclavă în închisoare”

Prințesa Latifa, fiica șeicului din Dubai, a fost capturată și sechestrată de familia ei. Viața a încercat-o foarte mult pe prințesa, fapt care a determinat-o să facă un serial despre asta: „The Escape”.

Prințesa Latifa, văzută pe aeroportul din Madrid Foto: Instagram
Prințesa Latifa, văzută pe aeroportul din Madrid Foto: Instagram

"The Escape" intră în producție din 2024 

Un serial din patru părți „The Escape” va fi realizat anul următor. Este despre viața prințesei Latifa care a a fugit din Dubai în 2018, iar la scurt timp a fost prinsă de tatăl ei, conform Digi24.

"The Escape", serial din patru părți 

Într-un proces din 2020, un judecător de la Înalta Curte din Londra, Sir Andrew McFarlane, a acceptat ca dovezi o serie de acuzații făcute de Prințesa Haya, fosta soție a șeicului, între care aceea că șeicul a ordonat răpirea Latifei, deși avocații lui au respins acuzațiile. Luni de zile soarta prințesei Latifa a fost învăluită în mister, până când ea a reușit să se filmeze pe ascuns, iar în videoclipuri a spus că este sechestrată.

În alte filmări Latifa a spus: „Toate ferestrele sunt închise cu gratii... Sunt cinci polițiști afară și doi polițiști în interiorul casei. Nici măcar nu pot să ies afară să iau aer curat. Filmez acest videoclip dintr-o baie, pentru că aceasta este singura cameră cu o ușă pe care o pot încuia. Sunt ostatică. Nu sunt liberă. Sunt o sclavă în închisoare.”

Experții ONU au vrut să o salveze

Experții ONU și-au exprimat îngrijorarea față de soarta prințesei și au trimis apeluri către guvernul Emiratelor Arabe Unite, avertizând că „detenția ei poate echivala cu un tratament crud, inuman sau degradant”.

Emiratelor Arabe Unite din Londra a emis o declarație în care spunea că Latifa este îngrijită acasă de familia ei și de profesioniști din domeniul medical și se va întoarce în viața publică „la momentul potrivit”.

Care este povestea serialului 

Serialul este creat de Yellow Film & TV, împreună cu producătorii irlandez și finlandez Jackie Larkin și Olli Haikka. Acesta va spune povestea „tentativei de evadare care a sfidat moartea” a prințesei Latifa, cum a fost ascunsă în compartimentul pentru roata de rezervă de la o mașină care a trecut frontiera, cum a fost capturată pe iaht de către trupe de comando care au încercuit-o cu nave de mare viteză și elicoptere, potrivit The Guardian.

Femeile ( Latifa și prietena ei - n.n.) au fost răpite, închise și interogate, Tiina fiind în cele din urmă deportată din Emiratele Arabe Unite, iar Latifa a fost ținută prizonieră în propria țară”, a declarat Olli Haikka.

Tiina Jauhiainen, care este finlandeză, s-a împrietenit cu Latifa în timp ce a învățat-o capoeira, o formă de artă marțială combinată cu dans de origine braziliană. Dar prietenia lor a luat sfârșit, pentru că aceasta a fost o condiție a eliberării prințesei. Cele două femei nu mai au voie să țină legătura nici măcar telefonic. În prezent, Latifa ar locui la Paris. Drama dezvăluie că, la un moment dat, fostul Înalt Comisar al ONU pentru drepturile omului, Mary Robinson, a călătorit în Dubai pentru a se convinge că Latifa era în viață.

Ce declară realizatorii filmului

Realizatorii filmului au spus: „Robinson a fost indusă în eroare să creadă că prințesa nu era o captivă, ci era bolnavă mintal. Adevărul despre situația prințesei Latifa a fost dezvăluit în cele din urmă, atunci când Tiina a făcut publice mesaje video secrete.

Haikka a spus că, din motive legale și pentru relatarea cât mai fidelă a relității, echipa de producători a lucrat cu anchetatori independenți. Shapero este o scenarită apreciată, câștigătoare de Emmy și nominalizat la Bafta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net