Prima actriță de sex feminin care a obținut Premiul Oscar. Viața sa a fost una de film și a avut parte de un sfârșit tragic

Ultima actualizare:

Într-o lume în care Hollywoodul strălucea cu vedete de cinema, o femeie a reușit să se distingă prin farmecul și naturalețea ei, câștigând inimile spectatorilor încă de la primele sale apariții pe ecran. Aceasta era Janet Gaynor, prima actriță de sex feminin care a obținut prestigiosul Premiu Oscar și care a avut parte de o viață de film, dar și de un sfârșit tragic.

 Janet Gaynor, prima actriță de sex feminin care a obținut prestigiosul Premiu Oscar/ Foto: freepik
Janet Gaynor, prima actriță de sex feminin care a obținut prestigiosul Premiu Oscar/ Foto: freepik

Cum a ajuns actriță

Născută la 6 octombrie 1906 în Philadelphia, Janet și-a petrecut copilăria într-un mod obișnuit. Cu toate acestea, destinul a avut ceva special pentru ea. Cu doar doi dolari în buzunar și cu visuri mari, Janet a pășit în lumea strălucitoare a Hollywoodului în 1926. Deși mulți au întâmpinat dificultăți și au trebuit să depună eforturi pentru a-și face un nume în industria filmului, ascensiunea lui Janet a fost aproape fulgerătoare.

În timpul primei sale experiențe la Hollywood, Janet a reușit să-și câștige existența dansând și cântând la un restaurant celebru din oraș. Farmecul ei natural și talentul au fost observate rapid, iar ea a fost remarcată de regizorii și producătorii de la Hollywood. După debutul în filmul „The Johnstown Flood”, Janet Gaynor a devenit rapid una dintre cele mai iubite și apreciate actrițe de la Hollywood.

Janet, palmares impresionant de filme

Cu un palmares impresionant de filme și performanțe remarcabile, Janet a câștigat prima ediție a premiilor Oscar în 1929 pentru rolurile sale în filmele „7th Heaven”, „Street Angel” și „Sunrise: A Song of Two Humans”. Această realizare a făcut-o prima actriță de sex feminin care a primit această distincție prestigioasă și a deschis drumul pentru generațiile următoare de actrițe talentate.

Viața personală a lui Janet Gaynor a fost la fel de captivantă și complicată ca și cariera ei în lumea filmului. Se spune că jumătate din Hollywood considera că Janet este cea mai drăgălașă fată din lume, iar cealaltă jumătate era împărțită între multe altele. Cu toate acestea, toți erau de acord că ea era adorabilă. În ciuda gloriei și strălucirii din lumea filmului, Janet a avut parte de un sfârșit tragic în viața sa personală.

Nu a fost la fel de norocoasă în viața personală

Janet Gaynor s-a căsătorit de două ori. Prima dată, în 1929, cu un tânăr miliardar american care fusese unul dintre primii ei admiratori. După această căsătorie eșuată, Janet s-a recăsătorit cu Adrian, un renumit designer de costume din Hollywood, cunoscut pentru creațiile sale din filmul „Vrăjitorul din Oz”. Cu Adrian, Janet a avut o altă șansă la dragoste și fericire. Cu toate acestea, viața ei fericită și plină de succes a fost umbrită de un accident tragic în 1982, când a fost lovită de o mașină în timp ce traversa strada, iar rănile suferite au avut consecințe grave asupra stării sale de sănătate.

Cu toate că a părăsit această lume în 1984, amintirea lui Janet Gaynor continuă să trăiască prin filmele ei remarcabile și prin influența pe care a avut-o asupra industriei cinematografice. Ea rămâne o figură iconică și inspirațională pentru actrițele care vin după ea, reprezentând un exemplu de grație, talent și perseverență în fața provocărilor vieții și ale industriei de film.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
autospeciala politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net