Regele Charles își concediază vechiul personal! Peste 100 de angajați își vor pierde locul de muncă

Angajații de la fosta reședință a lui Charles, Clarence House, au primit o veste cât se poate de proastă. Suveranul se pregătește de concedieri în masă, iar slujitorii fideli sunt la un pas de a-și pierde locurile de muncă pentru care au trudit ani sau chiar zeci de ani.

Prințul Charles urmează să-i concedieze pe angajații de la Clarence House Sursă foto: Profimedia
Prințul Charles urmează să-i concedieze pe angajații de la Clarence House Sursă foto: Profimedia

Personalul de la reședința Clarence House a fost anunțat că vor fi făcute disponibilizări, întrucât regele Charles și regina consoartă se mută la Palatul Buckingham, iar serviciile lor nu vor mai fi necesare.

Aproximativ 100 de angajați ai reședinței pe care Charles a folosit-o cât timp a deținut titlul de prinț, inclusiv unii care lucrau de zeci de ani acolo, au primit înștiințări că și-ar putea pierde slujbele, conform publlicației The Guardian. 

Citește și: Legătura de sânge pe care o are Regele Charles al III-lea cu România 

Mulți dintre angajații lui Charles sperau să fie transferați la noua lui reședință și nu li s-a dat nicio informație despre ce va urma, așa că notificarea trimisă de Sir Clive Alderton, asistentul principal al regelui, i-a șocat din plin. 

„Schimbarea de rol pentru conducătorii noștri va implica schimbări și pentru gospodăria noastră… Portofoliul de sarcini întreprinse anterior în această gospodărie care sprijină interesele personale ale fostului prinț de Wales, activitățile anterioare și operațiunile casnice nu vor mai fi efectuate, iar reședința Clarence House va fi închisă. Prin urmare, este de așteptat ca nevoia de posturi în principal la Clarence House, a căror activitate susține aceste zone, să nu mai fie necesară", se arată în nota pe care Sir Clive Alderton a trimis-o angajaților de la Clarence House. 

Vezi și: Harry și Meghan sunt furioși pe Regele Charles al III-lea 

Angajații concediați vor primi o compensație financiară 

Regele Charles nu a confirmat, în mod oficial, lista persoanelor care urmează săă fie concediate, fiind ocupat cu pregătirea funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. Angajații nu vor rămâne, totuși, de izbeliște și vor primi o sumă compensatorie. În plus, cei care doresc, se pot reangaja pe alte posturi în schema de personal a Casei Regale a Marii Britanii. 

Conform raportului anual al Clarence House, în anul 2021, Charles avea 101 de angajați full-time. 31 dintre aceștia lucrau în secretariatul său care includea secretarele personale și asistenții. Cu aceștia, prințul Charles, devenit după moartea mamei sale Regele Charles al III-lea, interacționa cel mai des.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

image
image
image
image
image
image
permise auto jpeg
calendar ortodox 2021 22 martie sfantul sfintit mucenic vasile preotul din ancira png
Prof dr Joseph Dituri Foto Youtube jpg
bulevardul Pompeiu  jpeg
FotoJet jpg
aIMG 20220305 153438 696x392 jpg