«Robotul avocat» te va apăra în instanță!

Primul „avocat robot” va apăra în premieră pe cineva în instanță, în luna februarie. Joshua Browder, creatorul aplicației DoNotPay, care folosește un sistem AI (Inteligență Artificială), spune că acesta va putea înlocui cu succes oamenii.

Robotul ascultă argumentele în instanță (foto: Shutterstock)
Robotul ascultă argumentele în instanță (foto: Shutterstock)

Citește și: Acest robot îți oferă îmbrățișarea perfectă! A fost conceput pentru persoanele singure 

El a confirmat că va fi folosit de un inculpat anonim într-un caz de curs, în încercarea de a contesta un tichet de parcare. Locația instanței este confidențială. Aplicația ultra-inteligentă poate fi folosită pe telefon, laptop sau tabletă. DoNotPay este capabil să asculte argumentele în instanță și să genereze răspunsuri pentru inculpat, în timp real, relatează tabloidul britanic Mirror.

«Primul avocat robot din lume»

Deși acest lucru poate părea viitorul ședințelor de judecată, există o problemă - telefoanele mobile și căștile sunt, în general, interzise în sălile de judecată. Cu toate acestea, potrivit lui Joshua Browder, audierea va avea loc într-o locație care tratează căștile ca „aparate auditive”, permițând utilizarea inteligenței artificiale.

Descris ca fiind „primul avocat robot din lume”, DoNotPay promite să-și ajute utilizatorii „să lupte împotriva corporațiilor, să învingă birocrația și să dea în judecată pe oricine prin apăsarea unui buton”, iar în cazul în care inculpatul pierde cauza, firma sa va plăti o amendă.

Iată șiViitorul SF e foarte aproape! Robotul Ai-Da a vorbit în Parlamentul britanic 

Scopul final, potrivit lui Browder, este de a democratiza reprezentarea juridică, făcând-o gratuită pentru cei care nu își pot permite, în unele cazuri eliminând nevoia de avocați scumpi: „Avocații percep sute de dolari pe oră pentru copierea și lipirea câtorva documente, iar viziunea noastră la DoNotPay este de a face legea liberă. Deci, o persoană obișnuită nu ar trebui să își facă griji cu privire la plata tuturor acestor bani doar pentru a avea acces la drepturile lor”.

A contestat cu succes peste 160.000 de tichete de parcare

 Avocații l-au amenințat și i-au spus că va fi trimis la închisoare: „Există o mulțime de avocați și barouri care nu ar susține acest lucru. Dar AI există de fapt pentru a încuraja sistemul să se schimbe”.

Se presupune că aplicația vă poate ajuta să faceți orice, de la sortarea unei licențe de pescuit până la obținerea unui divorț sau depunerea falimentului. În 2016, s-a raportat că DoNotPay a reușit să conteste cu succes peste 160.000 de tichete de parcare în Londra și New York pe o perioadă de doi ani.

Vezi și: Cum arată Ameca, cel mai realist robot creat până acum! VIDEO 

Browder a adăugat: „Există sute de pagini de reguli pe care guvernul nu le respectă atunci când emit tichete de parcare ... Oamenii primesc tichete de parcare nu neapărat pentru că au făcut ceva greșit, ci pentru că guvernul încearcă doar să facă bani și să recupereze veniturile fiscale”.

DoNotPay a fost lansat în 2015 ca un chatbot, conceput pentru a ajuta consumatorii să evite plata amenzilor și a plăților întârziate, iar de atunci a trecut la inteligența artificială în urma unui progres tehnologic. Firma de inteligență artificială a folosit deja scrisori de formular și chatboți generați de AI pentru a ajuta oamenii să obțină rambursări pentru Wifi-ul în timpul zborului care nu a funcționat, precum și pentru a reduce facturile și a contesta biletele de parcare, printre alte probleme.

Browder vrea să înarmeze indivizii cu aceleași instrumente pe care marile corporații le pot accesa de obicei, dar nu sunt la îndemâna celor fără resurse profunde. „Ceea ce încercăm să facem este să automatizăm drepturile consumatorilor. Noile tehnologii cad de obicei în mâinile marilor companii în primul rând, iar scopul nostru este să-l punem mai întâi în mâinile oamenilor”.

Te-ar putea interesa și: A fost inventat robotul de bucătărie perfect. Cât costă Bot Handy 

Chatbot-ul bazat pe AI, ChatGPT, a explodat în popularitate recent pentru capacitatea sa de a scoate eseuri coerente pe teme ample în mai puțin de un minut. Tehnologia a atras interesul investitorilor, Wall Street Journal, raportând că, compania-mamă OpenAI ar putea atrage în curând investiții care să o evalueze la 29 de miliarde de dolari.

„ChatGPT se pricepe foarte bine să poarte conversații, dar nu știe legea. A trebuit să recalificăm aceste AI pentru a cunoaște legea. ChatGPT este ca un elev și îl trimitem acum la facultatea de drept” , a încheiat Browder.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net