Românii îl mănâncă des, dar puțini știu cât de periculos este. Alimentul care ar trebui evitat complet!
Este un aliment destul de comun, consumat de mulți români și care se găsește pe rafturile celor mai multe magazine din țară. Cu toate acestea, nu foarte mulți români știu că el este foarte periculos pentru sănătate și ar trebui evitat!

Atunci când vine vorba despre alimente periculoase, deja știm cu toții că este o categorie în care intră ingrediente precum sarea, zahărul, produsele de tip fast-food, sau chiar și mezelurile procesate. Însă, mai există și un alt aliment, destul de comun în țara noastră, dar care poate să ne pună sănătatea în pericol fără să ne dăm seama. Mai precis, este vorba despre uleiul de palmier!
El este folosit destul de des, mai ales în produse de patiserie, în înghețată, ciocolată, margarină, sau chiar și în pizza. De fapt, acest produs este cel mai popular tip de ulei vegetal, fiind folosit în cantități foarte mari de-a lungul întregii lumi.
Uleiul de palmier poate fi periculos pentru organism
Încă din anul 2014 a fost emisă o directivă de către Uniunea Europeană care obligă producătorii să menționeze care sunt produsele în care este folosit uleiul de palmier. El nu este utilizat numai în bucătărie, sau în diverse alimente pe care le găsim direct pe rafturile magazinelor, ci și în industria cosmetică!
Unul dintre motivele pentru care acest ulei este periculos este faptul că atunci când este încălzit la temperaturi ridicate, el eliberează o substanță ce s-a dovedit a fi cancerigenă pentru animalele din laborator.
Ce efecte poate avea uleiul de palmier
Efectele asupra oamenilor sunt încă incerte, însă atunci când este înfierbântat la temperaturi de peste 200 de grade, acest ulei eliberează esteri glicerici, cât și alte grăsimi ce sunt nocive pentru animale. În plus, acest ulei conține și grăsimi saturate ce pot crește nivelul colesterolului, pe termen lung.
O altă problemă legată de acesta este faptul că este nevoie de defrișarea pădurilor tropicale pentru a face rost de palmieri. Acest lucru pune în pericol nu doar calitatea aerului, dar și supraviețuirea animalelor care locuiesc în aceste zone.