S-a deschis un nou parc în București. Este unicul din Capitală unde poți lucra remote, în aer liber

Ultima actualizare:

Într-o dimineață de duminică, chiar în ziua Floriilor, a fost deschisă o nouă oază de relaxare și productivitate în inima Bucureștiului.

Parcul Liniei se află în Sectorul 6 / foto: ProTV
Parcul Liniei se află în Sectorul 6 / foto: ProTV

În Sectorul 6 al Capitalei, s-a inaugurat un nou segment din Parcul Liniei, cea mai extinsă zonă verde liniară din România. Acesta se remarcă ca fiind singurul parc din București care oferă posibilitatea de a lucra în aer liber, într-un cadru prielnic.

La momentul actual, Parcul Liniei se întinde pe o suprafață de 8 hectare, reprezentând cel mai vast spațiu verde creat în București după Revoluție. Etapele anterioare includ:

Faza I, între Plaza Mall și Cora Lujerului, Faza II, între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea (Afi Cotroceni). Faza II, conform datelor oficiale furnizate de Primărie, acoperă 3,5 hectare și include aproximativ 580 de metri liniari.

Acest segment este echipat cu facilități precum locuri de joacă, zone de fitness, pistă de biciclete, pumptrack, hamace și foișoare. Suprafața totală a spațiului verde este de 5.093 de metri pătrați, dotat cu un sistem automatizat de irigații.

În această nouă porțiune de parc, există o serie de facilități interesante care adaugă unicitate și farmec locului. Printre acestea se numără o piațetă pitorească, o fântână drydeck și o zonă specială în care flutură 30 de steaguri.

Cele 27 de steaguri reprezintă statele membre ale Uniunii Europene, împreună cu steagul Republicii Moldova, al Uniunii Europene și al Primăriei Sectorului 6. Aceste elemente contribuie la crearea unei atmosfere vibrante și internaționale în cadrul parcului, oferind o experiență memorabilă pentru vizitatori.

Parcul se va extinde anul viitor

În vara următoare, administrația publică va începe lucrările pentru Faza III, care va conecta Valea Cascadelor și Lujerului.

La finalizare, Parcul Liniei va avea o lungime totală de 4 kilometri, oferind bucureștenilor și vizitatorilor un spațiu vast și atrăgător pentru relaxare și activități recreative în aer liber.

Investiția întregului proiect a implicat cheltuieli în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA-ul. Alocarea acestor fonduri a permis dezvoltarea și amenajarea parcului, oferind astfel comunității locale și vizitatorilor un spațiu verde modern și atrăgător, cu facilități diverse și un design plăcut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net