Bărbat salvat de poliţie dintr-o situație periculoasă, după ce a comandat o pizza la 112

Vineri dimineață, 23 februarie, un bărbat a fost salvat de oamenii legii dintr-o situație periculoasă, după ce a sunat la 112 și a comandat o pizza. Acesta se afla într-o mașină ce se deplasa pe un segment de drum din sectorul 6 al Capitalei, iar șoferul se află sub influența alcoolului.

Un bărbat aflat în pericol s-a salvat după ce a comandat o pizza la 112  / foto: Colaj Pixabay
Un bărbat aflat în pericol s-a salvat după ce a comandat o pizza la 112 / foto: Colaj Pixabay

Un bărbat a fost salvat dintr-o situație periculoasă după ce a sunat la 112 și a comandat o pizza. Mai exact, el era pasager într-o mașină condusă de un șofer beat și agresiv, iar apelul a trezit semne de întrebare, aşa că a fost sunat înapoi. Tânărul a profitat de ocazie şi a transmis un mesaj codificat, „a comandat o pizza", expresie recunoscută în media ca o posibilă infracțiune în desfășurare.  

„A comandat o pizza", expresie recunoscută în media ca o posibilă infracțiune în desfășurare

„- Aș vrea să comand o pizza!

- Ați sunat la Poliția Capitalei!

- Da, da! Știu!

- ... Faceți referire, cumva, la cazul mediatizat de colegii noștri de la «Oamenii legii»? Vreți să ne spuneți că sunteți în pericol?

- Da, da!

- Nu plecați cu mașina, rămâneți acolo și vă aducem noi pizza.

- Nu vrea să rămânem.

- Unde mergeți? Avem nevoie de adresă pentru pizza. Unde livrăm?

- ... Sectorul 6.

- Domnul cu care sunteți este agresiv?

- Da. Cu sos dulce!

- Pentru câte persoane să fie pizza? Sunteți mai mulți în mașină?

- Pentru două persoane! Ajungem imediat la destinație.

- Ajunge și comanda dumneavoastră. Stați liniștit. A plecat spre dumneavoastră”.

Astfel, imediat operatorul a făcut legătura cu cazul mediatizat de la „Oamenii legii” ( un serial difuzat pe postul TV AXN, care urmărește patru echipe din cadrul Poliției Române care intervin în tot felul de situații), în care prin acelaşi mesaj codificat o persoană cerea ajutor urgent. Poliția Capitalei a publicat pe Facebook întreaga poveste.

Polițiștii l-au prins pe șofer

„Astăzi, 23 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 25 Poliție au depistat bărbat, în vârstă de 45 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat.

În această dimineață, 23 februarie 2024, Secția 25 Poliție, a fost sesizată, în jurul orei 06.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană, pasager într-un autoturism ce se deplasează pe un segment de drum din Sectorul 6, sesizează o posibilă stare de pericol.

Pentru a da mai multe detalii privind posibila infracțiune, fără ca șoferul să observe acest aspect, aceasta a folosit un limbaj codificat, în sensul că ,«a comandat o pizza», expresie recunoscută în media ca o posibilă infracțiune în desfășurare.

În temeiul sesizării, polițiștii subunității menționate au relationat cu operatorul 112 care a preluat apelul, reușind oprirea autoturismului în cauză, pe o stradă din același sector. Astfel, a fost depistat și identificat conducătorul auto, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, precum și pasagerul care a apelat sistemul 112.

În urma efectuării verificărilor aferente, s-a stabilit că bărbatul conducea autoturismul cu permisul de conducere suspendat și sub influența băuturilor alcoolice, având un rezultat de 0.28 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării cu aparatul alcooltest. Ulterior, atât conducătorul auto, cât și pasagerul care a apelat 112 au fost conduși la sediul subunității în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 25 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere suspendat.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", a transmis Poliţia Capitalei, relatează antena3.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
parc bantuit pixabay jpg
11  Taieri de padure in Corbeanca, martie 2024 foto  Alex Găvan   centuraverde ro jpg
medic doliu jpeg
Paul Oarga fluturas, captură video you tube
peste bibelou1 jpg
jandarm salarii jpg
locuinta pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net