Sărbătoare mare azi, 21 februarie. Ce rugăciune trebuie să spui pentru a-ți îndeplini dorințele

Ultima actualizare:

Pe 21 februarie, Biserica Ortodoxă sărbătorește pe Sfinții Eustatie și Timotei, doi făcători de minuni ai credinței creștine. Această zi este dedicată aducerii aminte și recunoașterii faptelor lor binecuvântate, iar credincioșii au ocazia să rostească rugăciuni puternice pentru izbăvirea de patimi și vicii.

Sfântul Timotei. Foto: arhiva.
Sfântul Timotei. Foto: arhiva.

Cine este Sfântul Eustatie

Sfântul Eustatie, un apărător al Ortodoxiei, a jucat un rol semnificativ la Sinodul întâi Ecumenic de la Niceea din anul 325. În acea vreme, el a respins învățăturile eretice ale lui Arie și a mărturisit credința în Hristos ca Fiul lui Dumnezeu. După moartea împăratului Constantin cel Mare, Sfântul Eustatie a fost supus prigoanei împotriva creștinilor, fiind surghiunit mai întâi în Tracia, apoi în Macedonia. A suferit chinuri grele și a trecut la cele veșnice în anul 345.

Sfântul Timotei, despre el

Sfântul Cuvios Timotei, ucenic al Cuviosului Teoctist, a trăit în pustie în timpul împăratului Copronim (741-775). El a fost cunoscut pentru viața sa de asceză, petrecută în post, înfrânare și rugăciune. Sfântul Timotei a primit darul de a vindeca bolnavii și de a scoate duhurile necurate din cei posedați. A trecut la cele veșnice la adânci bătrâneți.

Pentru cei care doresc să se roage pentru izbăvirea de patimi și vicii, rugăciunea Sfântului Timotei este considerată puternică și benefică. Aceasta este o chemare la Dumnezeu pentru îndrumare și pace în viață.

Rugăciunea Sfântului Timotei

"Dumnezeul părinților noștri, Care Te porți pururea cu noi după blândețile Tale, nu depărta mila Ta de la noi, ci, pentru rugăciunile părinților noștri, îndreptează viața noastră în pace.

Pe tine steaua cea înțelegătoare, care ai strălucit plin de lumină, părinte, cu înălțimea înfrânării și ai luminat inimile credincioșilor, pururea te lăudăm, Fericite Timotei.

Neprihănit te-ai arătat cu adevărat Celui Ce ți-a zidit sufletul și trupul tău, Cuvioase părinte al nostru Timotei. Pentru aceasta te și veselești împreună cu fecioarele cele înțelepte; și cu credință dănțuiești împreună cu cuvioșii părinți; iar nouă te-ai arătat izvorâtor de minuni.

Urmând cuvintele celor grăite ție, neamuri și neamuri te vom ferici, cea pururea Fericită; că tu ai născut pe Dumnezeu Cel cu adevărat Fericit, Preacurată Fecioară, Cel Ce cu adevărat face fericiți pe toți cei ce-I slujesc Lui. Amin!"

Această sărbătoare oferă credincioșilor o oportunitate de a se apropia de spiritualitatea și tradițiile ortodoxe, aducând recunoaștere și respect față de faptele și viețile sfinților Eustatie și Timotei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
image
actualitate.net
image
actualitate.net