Secretele bine ascunse ale avioanelor de pasageri. De ce se sprijină stewardesele pe mâini atunci când aeronava decolează și aterizează

Revizuirea tacită sau revizuirea de 30 de secunde este o practică recomandată pentru echipajul de cabină, care își recapitulează mental aspectele esențiale ale procedurii de evacuare în caz de urgență înainte de fiecare decolare și aterizare, reducând astfel riscul de distrageri.

Poziția le ajută pe stewardese să se concentreze / foto: Pixabay
Poziția le ajută pe stewardese să se concentreze / foto: Pixabay

Această revizuire tacită îi ajută pe membrii echipajului să se concentreze și să fie pregătiți în eventualitatea unei evacuări de urgență, contribuind, de asemenea, la minimizarea stării de panică.

Însoțitorii de bord trebuie să adopte și o anumită poziție

Poziția mâinilor nu este singura preocupare a însoțitorilor de bord în timpul decolării și aterizării. În funcție de locația și orientarea scaunului lor și de tipul aeronavei, ei își așează, de asemenea, capul într-o anumită poziție.

De exemplu, dacă scaunul este orientat spre spatele aeronavei, ei își așează capul încet în sus și înapoi pe tetieră. Dacă scaunul este orientat spre partea din față a aeronavei, ei își așează capul în jos și își retrag ușor bărbia.

Ca pasager, nu este necesar să adoptați aceleași poziții. Obiceiurile pasagerilor în timpul decolării și aterizării variază în funcție de aeronavă și de tipul de scaun, de la îmbrățișarea genunchilor la împingerea brațelor împotriva scaunului din față.

Este recomandat să fiți atenți și să rămâneți vigilenți în timpul acestor faze ale zborului, în loc să adormiți, pentru a fi pregătiți pentru orice eventualitate. După ce clopoțelul semnalizează că avionul a decolat și însoțitorii de bord se ridică, puteți să vă relaxați și să vă bucurați de zbor.

Norme de siguranță în avion în timpul decolării și aterizării

Înainte de decolare:

Ascultați cu atenție instrucțiunile echipajului de cabină, inclusiv procedurile de urgență și localizarea echipamentelor de salvare, cum ar fi vestele și ieșirile de urgență.

Asigurați-vă că centura de siguranță este corect fixată și strânsă, permițând doar un singur deget sub ea.

Opriți sau treceți dispozitivele electronice în modul avion și fixați-le. Utilizarea Wi-Fi-ului sau a datelor mobile nu este permisă în aceste momente.

Aduceți măsuța de tăviță în poziție verticală și blocați-o. Îndreptați spătarul scaunului și strângeți scaunul din față, dacă este posibil.

Eliminați obiectele din poală, inclusiv bagajele mici, laptopurile și cărțile, pentru a evita riscul de accidentare în caz de turbulențe sau frânare bruscă.

În timpul decolării:

Rămâneți așezați cu centura de siguranță strânsă pe toată durata decolării. Nu vă ridicați sau deplasați până când nu vi se dă permisiunea de către echipaj.

Mestecați gumă sau inghitiți bomboane pentru a echilibra presiunea din urechi în timpul schimbărilor de altitudine.

Urmați instrucțiunile de pe ecranele video de siguranță pentru informații suplimentare despre procedurile de urgență specifice aeronavei.

În timpul aterizării:

Continuați să fiți așezați cu centura de siguranță strânsă până la oprirea completă a aeronavei. Nu vă ridicați sau deplasați până când nu vi se dă permisiunea.

Așteptați deschiderea ușilor și oprirea completă a aeronavei înainte de a vă ridica.

Nu blocați ieșirile de urgență și nu luați bagajele cu voi.

Este crucial să urmați toate instrucțiunile echipajului de cabină pentru siguranța dumneavoastră. Ei sunt acolo pentru a vă ajuta și pentru a răspunde în caz de necesitate. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să le adresați membrilor echipajului de cabină. Rețineți că regulile de siguranță pot varia în funcție de compania aeriană și tipul de aeronavă, așa că consultați sursele de informații relevante pentru detalii specifice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net