Secretele cuplului care deține recordul pentru cea mai lungă relație din istorie. Au fost căsătoriți aproape 87 de ani

Zelmyra și Herbert Fisher dețin recordul pentru cea mai lungă căsătorie din istorie: 86 de ani și 290 de zile. S-au căsătorit în 1924, când el avea vârsta de 18 ani, iar ea 16 ani, iar de atunci au fost împreună până în ultimul moment. Dacă sunteți în căutarea secretului unei căsnicii cât mai lungi, cei doi au dezvăluit ce i-a ținut împreună atâția ani. 

Cuplul care deține recordul pentru cea mai lungă căsătorie din istorie / Foto: Cartea Recordurilor
Cuplul care deține recordul pentru cea mai lungă căsătorie din istorie / Foto: Cartea Recordurilor

Zelmyra și Herbert Fisher au fost învingători, atât în căsătorie, cât și în Cartea Recordurilor. Cei doi au crescut împreună, au trecut prin „Marea Depresiune”, criza economică din 1929, cel de-al Doilea Război Mondial, Mișcarea pentru Drepturile Civile, cât și momentul în care un afro-american a ajuns președinte al SUA. În 2010, Barack Obama a onorat căsătoria lor record cu o laudă semnată.  

Herbert și Zelmyra s-au căsătorit când aveau doar 18, respectiv, 16 ani, în anul 1924, și dețin recordul pentru cea mai lungă căsătorie din istorie: 86 de ani și 290 de zile, căsnicia lor luând sfârșit după moartea lui Herbert pe 27 februarie 2011, la vârsta de 105 ani. Zelmyra a murit doi ani mai târziu, pe 20 februarie 2013, tot la vârsta de 105 ani. Însă, care a fost secretul celui mai longeviv cuplu din istorie?

Secretul celui mai longeviv cuplu din istorie

Când încă erau în viață, cei doi au dezvăluit „rețeta secretă” din spatele unei căsnicii fericite. Astfel, întrebați ce i-a făcut să-și dea seama că își pot petrece restul vieții împreună, ei au răspuns:

„Cu fiecare zi care trecea, relația noastră era mai solidă și mai sigură. Divorțul nu a fost niciodată o opțiune, nici măcar un gând”

Ar schimba ceva în cei 80 de ani împreună?

„Nu am schimba nimic. Nu există nici un secret în căsnicia noastră, am făcut doar ceea ce era necesar unul pentru celălalt și pentru familia noastră”

Care a fost cel mai bun sfat de căsătorie pe care l-au primit:

„Respectați-vă, sprijiniți-vă și comunicați unul cu celălalt. Fiți credincioși, cinstiți și adevărați. Iubiți-vă unii pe alții”

Cea mai dragă amintire din cei peste 80 de ani împreună:

„Moștenirea noastră: 5 copii, 10 nepoți, 9 strănepoți și 1 stră-strănepot”

Zelmyra a dezvăluit ce i s-a părut cel mai important la soțul ei:

„Un muncitor și un furnizor bun. Anii 1920 au fost grei, dar Herbert a vrut și ne-a oferit tot ce era mai bun. M-am căsătorit cu un bărbat bun!”

Devin comunicarea mai ușoară în timp?

„Copiii au crescut, așa că vorbim mai mult acum. Ne putem bucura de timpul petrecut pe verandă sau pe balansoare – împreună”

La sfârșitul unei zile nu așa bune, în care v-ați certat, care a fost cel mai important lucru la care vă gândeați?

„Amintiți-vă că mariajul nu este un concurs, nu țineți niciodată un scor. Dumnezeu v-a pus pe amândoi împreună în aceeași echipă pentru a câștiga”

Care este singurul lucru pe care îl aveți în comun și a depășit orice altceva?

„Amândoi suntem creștini și credem în Dumnezeu. Căsătoria este un angajament față de Domnul. Ne rugăm unii pentru altul în fiecare zi”, au declarat ei, potrivit Daily Citizen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
batrani ziua internationala a persoanelor varstnice jpeg
image
image
image
image
image
image
portofel cu bani pixabay jpg
pana de curent jpeg
gentiana planta freepik jpg
iluzie jpg
recolta castraveti 1540x866 jpg
ceo google ciolacu jpg
giulia farnese colaj captura video jpg
trump 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net