Sfatul neprețuit al Cameliei Șucu dat șoferului milionar pentru a-și ține averea la adăpost

Finalul de an ar putea marca o schimbare totală a statutului financiar pentru câțiva români norocoși, întrucât Loteria Română a înregistrat o serie de reporturi consecutive, premiile mai multor categorii fiind mai mult decât generoase. La 6/49, s-a strâns suma de peste 4.5 milioane lei, iar la Joker s-a ajuns la 2.5 milioane de euro! În urmă cu 11 ani, în această perioadă, un român încasa peste 5 milioane de euro, iar povestea acelui câștig este una deosebită.

Camelia Șucu l-a învățat pe nea Gică să țină banii la adăpost. foto: Libertatarea, colaj Click!
Camelia Șucu l-a învățat pe nea Gică să țină banii la adăpost. foto: Libertatarea, colaj Click!

Nea Gică, un bucureștean de 59 de ani, la vremea aceea, mai avea câțiva bani, înainte de salariu, și i-a investit într-un banal bilet la loto. Era duminică, 13 noiembrie, și ceasul indica ora 13.13 când biletul a fost înregistrat la agenția din Colentina, combinația fiind una aleatorie, aleasă de vânzătoare. Numărul acelei agenții? 436! Adunate, cifrele dau tot 13, un număr recunoscut pentru ghinion, dar care i-a purtat noroc lui nea Gică.

Lucrez de mulți ani ca șofer la Mobexpert și o cunosc pe doamna Camelia Șucu. Dânsa m-a sunat și mi-a spus foarte clar și sincer să nu mă aventurez în afaceri. Mi-a explicat că eu și familia mea nu suntem mari cheltuitori, așa că am putea pica în această capcană, iar banii s-ar duce foarte rapid. Mi-a zis că banca îmi poate oferi cele mai bune soluții, așa că am ascultat-o. Am mers la un consultant care mi-a spus cum să pun banii la treabă”, povestea nea Gică, în 2011.

De altfel, bărbatul nu a vrut să existe nici o ispită, așa că, din momentul în care a câștigat marele premiu, și-a propus să nu vadă suma respectivă decât sub forma unor cifre, pe extrasele bancare. Nea Gică a urmat sfatul Cameliei Șucu și, mai departe, al consultantului bancar.

I-am transferat fiului meu o parte din bani, iar restul au fost împărțiți în două direcții. Un depozit care îmi garantează 1.000 de euro lunar și altă sumă a fost investită în titluri de stat, unde dobânda se strânge la doi ani. Nu țin nici un ban în casă. Decât suficient cât avem nevoie pentru un trai decent”, relata nea Gică, în 2011. 

Printre planurile bărbatului, la vremea respectivă se număra și plecarea din București, în satul natal, unde visa să renoveze casa natală și să ajute la restaurarea picturii din biserica localității de baștină.

Așadar, sfatul Cameliei Șucu poate fi aplicat cu succes de oricine se trezește cu un cont umflat de cifre cu multe zerouri și care nu are experiență antreprenorială, existând, întotdeauna soluții pentru ca banii chiar să aducă fericirea. Povestea lui nea Gică este un caz fericit, întrucât au existat mulți câștigători la Loto care au ajuns în sapă de lemn, cu datorii fabuloase, în urma unor cheltuieli excesive și nejustificate sau a unor investiții neinspirate, urmare a lipsei de experiență în mediul de afaceri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

oana roman si marius elisei
nunta insta jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu png
FotoJet jpg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg