Sfatul neprețuit al Cameliei Șucu dat șoferului milionar pentru a-și ține averea la adăpost

Ultima actualizare:

Finalul de an ar putea marca o schimbare totală a statutului financiar pentru câțiva români norocoși, întrucât Loteria Română a înregistrat o serie de reporturi consecutive, premiile mai multor categorii fiind mai mult decât generoase. La 6/49, s-a strâns suma de peste 4.5 milioane lei, iar la Joker s-a ajuns la 2.5 milioane de euro! În urmă cu 11 ani, în această perioadă, un român încasa peste 5 milioane de euro, iar povestea acelui câștig este una deosebită.

Camelia Șucu l-a învățat pe nea Gică să țină banii la adăpost. foto: Libertatarea, colaj Click!
Camelia Șucu l-a învățat pe nea Gică să țină banii la adăpost. foto: Libertatarea, colaj Click!

Nea Gică, un bucureștean de 59 de ani, la vremea aceea, mai avea câțiva bani, înainte de salariu, și i-a investit într-un banal bilet la loto. Era duminică, 13 noiembrie, și ceasul indica ora 13.13 când biletul a fost înregistrat la agenția din Colentina, combinația fiind una aleatorie, aleasă de vânzătoare. Numărul acelei agenții? 436! Adunate, cifrele dau tot 13, un număr recunoscut pentru ghinion, dar care i-a purtat noroc lui nea Gică.

Lucrez de mulți ani ca șofer la Mobexpert și o cunosc pe doamna Camelia Șucu. Dânsa m-a sunat și mi-a spus foarte clar și sincer să nu mă aventurez în afaceri. Mi-a explicat că eu și familia mea nu suntem mari cheltuitori, așa că am putea pica în această capcană, iar banii s-ar duce foarte rapid. Mi-a zis că banca îmi poate oferi cele mai bune soluții, așa că am ascultat-o. Am mers la un consultant care mi-a spus cum să pun banii la treabă”, povestea nea Gică, în 2011.

De altfel, bărbatul nu a vrut să existe nici o ispită, așa că, din momentul în care a câștigat marele premiu, și-a propus să nu vadă suma respectivă decât sub forma unor cifre, pe extrasele bancare. Nea Gică a urmat sfatul Cameliei Șucu și, mai departe, al consultantului bancar.

I-am transferat fiului meu o parte din bani, iar restul au fost împărțiți în două direcții. Un depozit care îmi garantează 1.000 de euro lunar și altă sumă a fost investită în titluri de stat, unde dobânda se strânge la doi ani. Nu țin nici un ban în casă. Decât suficient cât avem nevoie pentru un trai decent”, relata nea Gică, în 2011. 

Printre planurile bărbatului, la vremea respectivă se număra și plecarea din București, în satul natal, unde visa să renoveze casa natală și să ajute la restaurarea picturii din biserica localității de baștină.

Așadar, sfatul Cameliei Șucu poate fi aplicat cu succes de oricine se trezește cu un cont umflat de cifre cu multe zerouri și care nu are experiență antreprenorială, existând, întotdeauna soluții pentru ca banii chiar să aducă fericirea. Povestea lui nea Gică este un caz fericit, întrucât au existat mulți câștigători la Loto care au ajuns în sapă de lemn, cu datorii fabuloase, în urma unor cheltuieli excesive și nejustificate sau a unor investiții neinspirate, urmare a lipsei de experiență în mediul de afaceri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net