Și-au trimis copilul prin poștă, la bunici. Cazul șocant de la începutul secolului 20

Ultima actualizare:

Este greu de crezut că, la începutul secolului 20, a fost posibil să trimiteți prin poștă un copil prin intermediul Serviciului Poștal. Însă, acesta este un caz real al unui băiețel din SUA, pe care părinții l-au trimis la casa bunicii sale, la 1,6 km distanță. El a devenit „primul copil trimis prin poștă” din lume.

James a fost „primul copil trimis prin poștă” de proprii săi părinți / Foto: Cartea Recordurilor
James a fost „primul copil trimis prin poștă” de proprii săi părinți / Foto: Cartea Recordurilor

În ianuarie 1913, Jesse și Mathilda Beagle, un cuplu din Ohio, au folosit Serviciul Poștal al Statelor Unite pentru a trimite prin poștă ceva ce ar fi de neconceput în zilele noastre: fiul lor, pe nume James. Credeți sau nu, se pare că pentru o perioadă de aproape 6 ani, a fost posibil să trimiteți prin poștă un bebeluș sau un copil mic prin intermediul Serviciului Poștal, deoarece trimiterea acestora prin acest mod a fost mai ieftină decât achiziționarea biletelor de tren.

James, la acea vreme, avea doar opt luni și cântărea 4.9 kilograme. Micuțul a fost trimis prin poștă din Glen Este, Ohio, la casa bunicii sale din Batavia, la câțiva kilometri distanță. Părinții au plătit 15 cenți pentru timbrele poștale și 50 dolari pentru asigurare. James a devenit „primul copil trimis prin poștă” din lume, potrivit Cărții Recordurilor.

Alți copii au fost trimiși prin poștă

Pentru următorii câțiva ani, alți părinți au urmat exemplul, iar în perioada cuprinsă între 1913 și 1915, mai mulți copilași au fost trimiși pe distanțe scurte prin același mod. Așa că, la un an de la întâmplarea micuțului James, a fost raportată o altă situație similară în care un băiat a fost trimis de bunica sa din Stratford, Oklahoma, la mătușa sa din Wellington, Kansas, prin Parcel Post. Însă, micuții erau trimiși și la distanțe mai lungi.

Într-un alt caz, de exemplu, Edna Neff, în vârstă de șase ani, a fost trimisă la 1.158,7 km, din Florida în Virginia, unde locuia tatăl ei. Cu siguranță în ziua de astăzi părinții nu și-ar trimite copii mici nici 10 km prin intermediul poștei, dar 1.158 km.

În august 1915, a avut loc ultima călătorie a unui copil prin poșta americană, înainte ca Oficiul Poștal să pună stop acestor evenimente, când Maud Smith, în vârstă de trei ani, a fost trimisă prin poștă de bunicii ei la o distanță de 64,3 km prin Kentucky pentru a-și vizita mama bolnavă.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net