Este singurul animal de pe Pământ care se lasă mâncat de puii lui. Puțină lume știe de el

Ultima actualizare:

Click! îți spune care este singurul animal de pe Pământ care se lasă mâncat de puii lui. Dragostea pentru copii poate fi... mortală. De asta dă dovadă o vietate. Este vorba despre un păianjen care trăiește în Deșertul Negev, din Israel. Specia este denumită Stegodyphus lineatus. Mai exact, femelele se lasă devorate de puii lor. Cercetători biologi au încercat să deslușească acest comportament bizar și au ajuns la concluzia că mama își pregătește progeniturile să o mănânce.

Păianjenul Stegodyphus lineatus se lasă mâncat de viu Foto: Pixabay.com
Păianjenul Stegodyphus lineatus se lasă mâncat de viu Foto: Pixabay.com

Cu siguranță nu știai că în lumea animalelor există și specii care se lasă mâncate de puii lor pentru ca aceștia să supraviețuiască. Află cum are loc întregul proces și unde poate fi regăsită această specie care plătește cu prețul vieții creșterea puilor.

Cum își mănâncă puii mama. E singurul animal care face asta

Organismul femelei începe să se degradeze chiar înainte ca puii să eclozeze. „Întregul organism al păianjenului este reprogramat, ca și cum ar fi totul plănuit”, a declarat Mor Salomon, entomolog la Universitatea Ebraică din Ierusalim, citat de Scientific American. 

Țesuturile acestui animal au fost analizate în timpul reproducerii și s-a observat o degradare a acestora. „Într-o primă fază, limitele fiecărui organ sunt clare. Apoi, în imaginea următoare, totul devine încețoșat, iar apoi organele dispar”, a afirmat Mor Salomon.

Odată început procesul de degradare femela își regurgitează porțiuni din intestinul lichefiat pentru a-și hrăni puii în creștere. După terminarea acestui proces, copiii se năpustesc asupra mamei și o mănâncă de vie. La finalul mesei, puii vor părăsi cuibul lăsând în urmă exoscheletul mamei lor.

După un an, puii femelă vor trece prin același proces și își vor oferi corpul, pentru devorare, generațiilor viitoare.

Un proces bizar care, însă are și un grad de logică. Conform studiilor, dacă puii pleacă din cuib înainte să își devoreze mama, femela va produce alți copii. Se pare că acesta este planul de rezervă al naturii, în cazul în care puii sunt mâncați de prădători precum viespile sau furnicile.

image
image
image
image
image
image
Protest sindicate educatie greva profesori 30 mai 2023 FOTO Inquam photos Octav Ganea
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
Imagine WhatsApp 2023 06 03 la 17 52 36 jpg
concediul de odihnă
laboratory 2815641 1280 jpg
mancare jfif