Tânăr din Budapesta, pentru prima dată în România: „Aveam altă impresie despre ei”

Laci, un tânăr maghiar din Budapesta, a vizitat de curând mai multe orașe din România și a avut ocazia să ajungă și în Munții Făgăraș, notează Adevărul.

Turistul nu avea mari așteptări

S-a declarat surprins plăcut de cele văzute deși admite că nu avea foarte multe așteptări. 

Am venit cu niște prieteni cu mașina și am ales un traseu interesant, zic eu. Am intrat prin Oradea, apoi Cluj, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu și București.  Înainte de București, am fost în Munții Făgăraș. Și mi-a plăcut foarte, foarte mult, nu mă așteptam să fie așa de frumos”, a spus el.

Tânărul a mai afirmat că vizitase anterior doar Târgu Mureș și București, în urmă cu foarte mulți ani, iar acum aproape că nu mai recunoaște locurile.

Vezi și: Turistă româncă, moartă după ce a căzut în cascadă în Thailanda

Referitor la români, Laci mărturisește că avea idei preconcepute. „Când i-am propus prietenei mele că vreau să mergem în România m-a întrebat dacă glumesc. A zis că ne luăm bătaie, că românii ne urăsc. Dar a văzut și ea că nu e așa. Poate că lucrurile astea s-ar fi întâmplat acum 30 de ani când era dușmănie mare între români și maghiari, dar acum relațiile s-au normalizat. Recunosc că aveam și eu temeri, aveam cum totul altă impresie despre ei. Eu nu mă așteptam să ne ia la bătaie, dar mă așteptam să simțim ostilitate.

Citește și: Româno-maghiarul cu Dacie vopsită în tricolor

Dar nu a fost așa. Din Oradea și până în București am întâlnit oameni simpatici, iar cu unii chiar ne-am împrietenit. De exemplu, am stat în centrul Bucureștiului până dimineața cu un grup de tineri români și ne-am înțeles de minune. Ura și toată mizeria ce rezultă de acolo vine de la politicieni, nu de la oameni. Pentru că oamenii normali, fie maghiari, fie români, au înțeles că ne unesc mai multe decât ne despart și că suntem exact la fel, suntem oameni”, a conchis Laci.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
bani falsi sursa igpr
cub reghecamf bătaie png
Laurentiu Reghecampf si Ana Maria Prodan FOTO Captură video jpg
Edward Snowden este preşedintele Fundaţiei pentru Libertatea Presei FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
misiune spatiala dart asteroid foto nasa esa (4) jpg