Trucul briliant pe care multe gospodine nu-l știu: de ce marii bucătari rumenesc condimentele în tigaie
Bucătăria, locul în care multe gospodine petrec destul de mult timp pentru a asigura mesele pentru familie, este un loc plin de mirodenii și alimente. Deseori se întâmplă să dorească să dea un gust și mai puternic și mai bun mâncării, astfel că aleg să pună destul de multe condimente.
Din fericire, bucătarii renumiți vin cu o serie de sfaturi în materie de trucuri culinare. Află din rândurile de mai jos de ce este important să rumenești alimentele, înainte de a le pune în mâncare.
Secrete care sunt de mare folos în bucătărie
Chef Ștefan Popescu a expus câteva trucuri de bucătărie care fac viața mai ușoară gospodinelor și mâncarea mai gustoasă. El a explicat faptul cum condimentele rumenite în tigaie sunt mult mai puternice și mai aromate.
De asemenea, acesta mai recomandă să înfășurăm verdeața proaspătă într-un șervet umed înainte de a o pune la frigider, pentru a rezista mai mult timp.
În cazul în care mâncarea pe care ai pregătit-o conține mult prea multă grăsime, sucul de lămâie sau lime rezolvă problema și elimină excesul de grăsime care, sinceri să fim, nu este pe gustul tuturor.
„Câteva secrete care te pot ajuta în bucătărie
- dacă vrei să ai verdeață proaspătă tot timpul, mai mult timp în frigider, înfășoar-o într-un șervet umed;
- dacă vrei ca oul tău să se curețe bine după ce l-ai fiert, pune o lingură de oțet în apa care fierbe;
- dacă vrei să ai o intensitate mai puternică în condimente, rumenește-le în tigaie înainte de a le folosi în mâncarea ta preferată;
- dacă mâncarea ta este prea grasă, pune suc de lămâie și aciditatea va balansa foarte bine mâncarea;
- dacă vrei să ai un piept de pui moale și suculent, marinează-l în lapte bătut câteva ore înainte să îl pregătești;
- dacă vrei să îți iasă frișca, lasă smântâna la frigider cu o zi în urmă”, a explicat bucătarul, într-un clip video postat pe TikTok.