Trucul ingenios care ne ajută să păstrăm căpșunile proaspete mai mult timp! Este o metodă foarte ușor de pus în practică
Atunci când cumpărăm fructe, indiferent de tipul acestora, este important să știm cum să le depozităm corect, pentru a le menține proaspete cât mai mult timp. Iar dacă apelăm la un anumit truc ingenios, căpșunile noastre vor putea rezista mai mult în frigider, fără să se strice!

Tuturor ni s-a întâmplat să deschidem frigiderul, știind că avem câteva fructe la rece, doar pentru a descoperi că acestea s-au stricat deja. Pe măsură ce înaintăm tot mai mult în sezonul cald, acest lucru se poate întâmpla din ce în ce mai des. Din fericire, cel puțin când vine vorba de căpșuni, există un truc ingenios care ne poate fi de ajutor!
Dacă folosim această metodă, este posibil ca căpșunile să rămână proaspete în frigider mult mai mult timp! Nu se vor strica și nici nu vor mucegăi, permițându-ne astfel să ne bucurăm de gustul lor chiar și la câteva zile bune după ce le-am cumpărat.
Trucul care ajută căpșunile să rămână proaspete mai mult timp
Acest truc constă în spălarea căpșunilor la anumite temperaturi, pentru a le menține proaspete mai mult timp. Primul pas este să încălzim suficientă apă pentru a le acoperi complet. Apa trebuie să ajungă la o temperatură de 50 – 60 de grade Celsius, însă fructele nu trebuie lăsate în ea mai mult de un minut.
Mai departe, trebuie să clătim căpșunile cu apă rece, după care să le uscăm cât mai bine. Putem folosi un prosop de bucătărie pentru a elimina excesul de apă.
O metodă foarte ușor de pus în practică
Ultimul pas este să așezăm căpșunile într-un recipient perforat, care permite circulația aerului. De asemenea, pe fundul acestuia trebuie pus un strat de hârtie absorbantă, care va ajuta la menținerea unui nivel optim de umiditate.
În mod normal, acest truc ne va ajuta să păstrăm căpșunile proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp! Iar partea cea mai bună este că metoda poate fi aplicată și pentru alte fructe, cum ar fi afinele sau chiar strugurii!