Trucuri pentru a preveni putrezirea roșiilor. Cele mai bune sfaturi ale grădinarilor

Dacă aveți roșii în grădina,, ar trebui să aveți grijă de ele în acest fel pentru a preveni putrezirea lor. 

Roșiile putrezesc cel mai ușor, de aceea trebuie să le acorzi atenție. Foto: Click.
Roșiile putrezesc cel mai ușor, de aceea trebuie să le acorzi atenție. Foto: Click.

Roșiile sunt printre cele mai ușor de cultivat în grădină, dar sunt și cele care putrezesc cel mai ușor. Acest lucru se datorează nepăsării, conform a ceea ce spun experții în grădinărit. Prin urmare, aici vă vom spune câteva trucuri care vă vor ajuta să aveți o plantă sănătoasă și bine îngrijită.

Potrivit specialiștilor în grădinărit, dacă te vei preocupa de câteva aspecte, vei avea cele mai gustoase și hrănitoare legume. În plus, vei avea avantajul de a nu mai cumpăra din magazin și de a mai mânca alimente organice. Așadar, cum să împiedici putrezirea roșiilor din grădina ta?

Combateți ciupercile și dăunătorii

Dacă ați început să observați deteriorarea frunzelor sau tulpinilor acestor culturi, ar trebui să efectuați o inspecție amănunțită pentru a determina dacă problema nu apare din prezența insectelor dăunătoare, cum ar fi afidele, insectele solzoase, muștele albe sau chiar unii agenți patogeni precum ciupercile. Având în vedere acest lucru, va fi mai bine să aveți pesticide pentru a vindeca planta și apoi să recoltați roșii gustoase.

Nu vă zgâriciți cu nutrienții

Dacă ai această plantă în grădina ta, trebuie să știi că necesită nutrienți specifici precum potasiu, fosfor și azot. Atunci când lipsesc acești nutrienți, cel mai logic este ca această cultură să prezinte semne de avertizare precum starea de putrezire a fructelor sale sau, în cel mai rău caz, moartea totală a plantei. Prin urmare, trebuie să fertilizați substratul acestuia cu nutrienții indicați.

Nu udați în exces

Această cultură necesită multă apă, totuși un exces poate putrezi rădăcinile, ceea ce face ca fructele să nu crească sau, în cel mai rău caz, întreaga structură a plantei să înceapă să se ofilească. Prin urmare, trebuie să aveți grijă la udarea grădinii pentru că roșiile ar putea putrezi. Experții în grădinărit recomandă udarea ținând cont de umiditatea solului, scriu cei de la terra.com.mx.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net