Tu știai? Care sunt zonele unde nu ai voie să-ți mângâi pisica niciodată

Ultima actualizare:

În contrast cu „cel mai bun prieten al omului”, câinele, pisica este mai exigentă în ceea ce privește îngrijirea sa. Rutina unei pisici de apartament este distinctă față de cea a unui câine.

 Care sunt zonele unde nu ai voie să-ți mângâi pisica niciodată / foto: Pixabay
Care sunt zonele unde nu ai voie să-ți mângâi pisica niciodată / foto: Pixabay

La fel de variate sunt și gesturile pe care le preferă pisica atunci când este mângâiată. Comportamentul corporal al unei pisici poate fi dificil de interpretat pentru unii dintre noi.

Pisicilor nu le o place să fie mângăiate pe burtă

De exemplu, unele pisici nu tolerează să fie mângâiate pe burtă. Acest lucru se datorează faptului că burtica este o zonă vulnerabilă, predilectă prădătorilor.

Dacă o pisică îți permite să o mângâi pe burtă, este un semn că are încredere în tine și se simte în siguranță în preajma ta.

Spre deosebire de câinii care își exprimă fericirea prin mișcarea cozii, pisicile nu manifestă aceeași bucurie.

Mai mult, pisicile nu apreciază să le atingi coada, deoarece aceasta este extrem de sensibilă, fiind o extensie a sistemului lor nervos.

Coada este foarte sensibilă

Coada are un rol crucial în echilibrul unei pisici, ajutându-le să cadă mereu în picioare. Tracțiunea asupra cozii poate perturba acest echilibru și poate duce la zgârieturi dureroase. Similar, așa cum nimeni nu ar aprecia să i se tragă de păr, nici pisicile nu tolerează atingerea cozii.

Este important să evităm atingerea coadei pisicii, deoarece aceasta poate fi asociată cu traume din trecut sau poate fi percepută ca o amenințare de către animal.

Astfel, pentru a menține o relație armonioasă cu pisica ta, este recomandat să eviți să atingi coada și să îi oferi mângâieri în alte zone pe care le preferă, cum ar fi baza cozii, sub bărbie și pe cap.

Câteva curiozități despre pisici

Flexibilitatea lor extraordinară: Pisicile sunt incredibil de flexibile datorită oaselor și articulațiilor lor speciale. Ele pot să-și rotească coloana vertebrală și să-și îndoaie corpul în poziții aparent imposibile.

Sistemul lor de comunicare complex: Pisicile comunică folosind o varietate de sunete, mișcări ale cozii și expresii faciale subtile. Ele pot transmite mesaje diferite pentru a exprima fericirea, frustrarea, teama sau alte emoții.

Puterea ochilor lor: Ochii pisicilor au o vedere nocturnă remarcabilă datorită retinei lor bogate în celule specializate numite celule conice, care le permit să vadă în lumina scăzută mult mai bine decât oamenii.

Somnul lor profund: Pisicile pot dormi până la 16 ore pe zi, iar unii pot ajunge chiar și la 20 de ore. Acest obicei de somn prelungit este crucial pentru restaurarea energiei și pentru menținerea vigilenței lor în timpul perioadelor de activitate.

Abilitatea lor de vânătoare: Pisicile sunt prădătoare foarte eficiente datorită simțurilor lor ascuțite și abilităților de vânătoare dezvoltate. Ele pot detecta mișcările subtile ale prăzii și pot sări cu agilitate și precizie pentru a le captura.

Afecțiunea lor pentru curățenie: Pisicile sunt animale extrem de curate și își petrec o mare parte din timpul lor de veghe linsându-și blana și îndepărtând orice impurități. Acest comportament nu este doar pentru igienă, ci și pentru a-și menține temperatura corpului și pentru a-și marca teritoriul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net