Motivul surprinzător pentru care pisica doarme la picioarele tale. Explicația pentru care face acest lucru

Iubitorii de animale, în special cei care împart patul cu o pufoasă prietenă felină, sunt familiari cu plăcerea inexplicabilă pe care o au pisicile de a se cuibări la picioarele stăpânilor lor. În ciuda aparențelor banale ale acestui obicei, specialiștii în comportamentul animalelor au găsit o explicație surprinzătoare pentru acest comportament.

Pisică. Foto: Pixabey
Pisică. Foto: Pixabey

O atitudine de pază chiar și în timpul somnului

De ce alege pisica să doarmă la picioarele tale? Potrivit consultantului în sănătatea și comportamentul animalelor, Erin Askeland, există un motiv surprinzător în spatele acestei alegeri. Atunci când o pisică adoarme, ea își coboară garda și devine conștientă de vulnerabilitatea sa. Așadar, alegând să doarmă la picioarele stăpânului, pisica se simte mai în siguranță și protejată. Aceasta devine un fel de „gardian de noapte”, alertându-te în cazul unei amenințări și oferindu-și sprijinul pentru a te proteja.

Punct de observație strategic

Erin Askeland explică că marginea patului oferă o cale de evadare mai rapidă pentru pisică în caz de pericol. Acest comportament face parte din instinctele feline, iar alegerea acestei poziții le permite să se miște rapid în orice direcție. De asemenea, capul patului, situat în partea centrală a dormitorului, oferă pisicii o vedere de sus, un loc confortabil pentru întindere și un punct strategic de observație.

Atașamentul felinelor față de cei grijulii

Chiar dacă pisicile sunt adesea considerate creaturi independente și reci, ele au abilitatea de a recunoaște persoanele care le oferă afecțiune și îngrijire. Askeland susține că pisicile se atașează de cea mai afectuoasă persoană din casă, cea care le asigură hrana, apă, joacă și atenție. Dormitul la picioarele tale poate fi modul felin de a exprima atașamentul și recunoștința pentru grijă, scriu cei de la clickpentrufemei.ro.

Pe scurt, deși pisicile par a fi creaturi misterioase și independente, ele au nevoi specifice și pot dezvălui sentimente de atașament față de stăpânii lor. Astfel, atunci când prietena ta pufoasă alege să doarmă la picioarele tale, poți fi sigur că face acest lucru nu doar pentru confort, ci și pentru a-și exprima recunoștința și pentru a-și arăta grija față de tine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
MAE
Mongolia FOTO Shutterstock
Poiana cu narcise din Pasul Vâlcan. Foto: Lucian Ignat
ionut ivana jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
MIRCEA BRAVO jpg
lac cutremur1 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net