Un fruct popular din România are nenumărate beneficii pentru sănătate! Din el se poate face un gem delicios
Este un fruct care se găsește în mai toate pădurile din țara noastră și are nenumărate beneficii pentru sănătate, însă nu foarte mulți dintre noi îl consumă! Însă, gospodinele cu experiență nu au uitat efectele incredibile ale acestui fruct, așa că folosesc chiar și astăzi vechile rețete pe bază de măceșe!
Măceșele sunt extrem de comune în România și cu siguranță că fiecare dintre noi am auzit de acestea, de foarte multe ori. Însă, chiar dacă sunt foarte cunoscute de cătrre români, puțini dintre noi chiar știm precis cât de utile sunt măceșele pentru organism, sau în câte modalități pot fi pregătite.
De exemplu, gospodinele din țara noastră pregătesc de-a lungul toamnei un gem delicios de măceșe, iar cei care au avut oportunitatea de a gusta acest preparat cu siguranță că știu cât de delicios este cu adevărat!
Gospodinele cu experiență pregătesc gem de măceșe toamna
Măceșele sunt utile pentru a ameliora unele probleme cu tubul digestiv, dar și pentru a da o mână de ajutor sistemului nostru imunitar. Iar gemul de măceșe este un preparat perfect în această perioadă din an, în care temperaturile sunt din ce în ce mai reci.
Practic, tot ce trebuie să facem este să spălăm măceșele și să le punem la fiert cam 3 – 4 ore, după care le vom toca la mașină. Mai apoi, adăugăm încă puțină apă și trecem amestecul printr-o sită cât mai dură. Din acest punct, gemul mai poate fi fiert aproximativ două ore, după care vom adăuga zahărul, mai lăsăm la fiert 40 de minute, iar la final vom avea un gem delicios de măceșe!
Beneficiile acestui fruct delicios
Măceșele sunt perfecte pentru a susține sistemul imunitar, iar uleiul obținut din aceste fructe chiar are și proprietăți anti-îmbătrânire. În el vom găsi un conținut ridicat de vitamina A și C, dar și acizi grași.
De asemenea, măceșele pot reduce durerile provocate de către artrită și chiar pot susține sănătatea inimii noastre! Astfel, este foarte important să nu ignorăm aceste fructe atât de comune în România!