Un muncitor român a găsit o avere în timp ce renova un apartament. Comoara îi aparținea unui bătrân de 90 de ani

Un muncitor care lucra la renovarea unui apartament a găsit o comoară ascunsă în ventilația unui apartament. Acolo erau ascunse lingouri și monede de aur în valoare de 135.000 de euro, iar muncitorul a decis să anunțe imediat poliția, scrie publicația Tagesspiegel. 

Bărbatul a găsit lingourile de aur la o gaură de aerisire Foto: Shutterstock
Bărbatul a găsit lingourile de aur la o gaură de aerisire Foto: Shutterstock

Cât valora comoara găsită de muncitor

A durat câteva zile până când polițiștii să afle cui aparținea aurul ascuns. Era vorba despre un bătrân de 90 de ani internat în azil, și care uitase de comoară, după ce ascunsese acolo aurul cu mulți ani în urmă, a transmis poliția din Mannheim, scrie stirileprotv.ro.

Muncitorul, care a găsit comoara în conducta de aerisire de la bucătărie, a predat-o poliției în Vinerea Mare (înainte de paștele Catolic), arată sursa citată. Purtătorul de cuvânt al poliției, Philipp Kiefner, a declarat pentru Bild: „Lingourile de aur de două kilograme valorează în jur de 60.000 de euro fiecare, iar monedele în jur de 15.000 de euro".

Comoara aparținea unui bătrân internat în azil

Potrivit poliției, proprietarul aurului nu poate să dea declarații, la cei 90 de ani ai săi: „Tutorele său legal nu vede nicio șansă din cauza vârstei sale înaintate", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției. „Aurul îi aparține și îl va primi înapoi. Tutorele legal îl va lua în custodie pentru el", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției. El a adăugat că va trebui să se analizeze din punct de vedere juridic dacă găsitorul va primi o recompensă.

Doi scafandri au descoperit un cufăr

În urmă cu doi ani, doi scafandri au dat peste o adevărată comoară. Luis Lens si Cesar Gimeno se aflau în vacanţă în Xabia, Spania. Ca de obicei făceau scufundări şi adunau gunoaiele, când au dat peste un punct strălucitor ce părea a fi o monedă de 10 cenţi. Când s-au apropiat, au avut parte de o surpriză uriaşă.

Pe faţa obiectului au descoperit o faţă romană antică şi au presupus că provine probabil de la o bijuterie. Folosindu-se de un tirbuşon de la un briceag, cei doi au dat peste alte zeci de monede, asunse printre stânci.

După ce au raportat descoperirea autorităţilor locale, o echipă de scafandri şi arheologi au adunat în jur de 53 de monede, trei cuie şi unele rămăşiţe a ceea ce părea un cufăr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net