Unde se află podul Diavolului. Deși poate fi vizitat, traversarea lui este interzisă. VIDEO

Podul Diavolului, cunoscut și sub numele de Rakotzbrücke, este una dintre cele mai fascinante și misterioase structuri arhitecturale din Germania.

Podul Diavolului se află în Germania / foto: Pixabay
Podul Diavolului se află în Germania / foto: Pixabay

Situat în parcul Kromlau din landul Saxonia, acest pod incredibil traversează lacul Rakotzsee și atrage vizitatori din întreaga lume, datorită designului său unic și legendelor care îl înconjoară.

Podul Diavolului a fost construit în anul 1860, la inițiativa cavalerului Friedrich Hermann Rötschke. Acest pod semicircular este realizat din bazalt și alte roci vulcanice, aduse special pentru construcție.

Designul său ingenios face ca reflecția sa în apă să creeze iluzia unui cerc complet perfect, oferind un spectacol vizual impresionant.

De unde i se trage numele și ce legende l-au făcut faimos

Denumirea de "Podul Diavolului" provine dintr-o legendă locală. Se spune că podul a fost construit cu ajutorul diavolului însuși, căruia i s-a promis sufletul primului care va traversa podul.

Pentru a înșela diavolul, localnicii au trimis un câine peste pod, astfel salvându-și sufletele și păcălindu-l pe diavol.

Ceea ce face podul cu adevărat special este geometria sa precisă. Arcul podului și reflexia sa în apă creează un cerc perfect, un detaliu arhitectural care demonstrează măiestria constructorilor de la mijlocul secolului al XIX-lea.

Este un exemplu minunat de îmbinare a arhitecturii cu natura, rezultatul fiind o adevărată operă de artă.

Din cauza fragilității sale și pentru a proteja structura, traversarea podului este interzisă publicului. Vizitatorii pot admira podul de la distanță și pot face fotografii pentru a capta frumusețea acestui loc unic.

Podul Diavolului face parte din Parcul Kromlau

Podul Diavolului face parte din parcul Kromlau, un parc peisagistic de 200 de hectare, renumit pentru grădinile sale rododendron și azalee. Parcul, creat în stil englezesc, oferă un cadru pitoresc perfect pentru o plimbare relaxantă și pentru a admira frumusețea naturală a zonei.

Datorită aspectului său unic și a frumuseții naturale înconjurătoare, Podul Diavolului este un loc extrem de popular pentru fotografi și turiști.

Fie că este vorba de cadre de peisaj, fotografii de nuntă sau simplu turism fotografic, acest loc magic oferă oportunități nelimitate pentru captarea unor imagini spectaculoase.

Cercurile sunt adesea asociate cu perfecțiunea și eternitatea în multe culturi. Reflecția podului în lac, formând un cerc complet, nu este doar o minune arhitecturală, ci și un simbol puternic al armoniei dintre om și natură.

Podul Diavolului peste lacul Rakotzsee rămâne o destinație obligatorie pentru iubitorii de natură, pasionații de arhitectură și cei care doresc să experimenteze magia și misterul acestui loc legendar.

Fiecare vizită la acest pod iconic este o ocazie de a descoperi și de a se minuna de frumusețea sa impresionantă și de istoria sa fascinantă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ryanair avion jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
Vasile Gamalan  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net