Fructul cunoscut drept „ginsengul românesc”. Costă 35 lei kg, conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele. Unora le aduce câștiguri mari

Este un fruct despre care cei mai mulți români au auzit, însă nu foarte multă lume știe și cât de sănătos este, de fapt, acesta. Mai precis, este vorba despre cătină, care mai este cunoscută și ca „ginsengul românesc”, cât și ca un adevărat vaccin natural împotriva răcelii.

Cătina este foarte bună pentru sănătate
Cătina este foarte bună pentru sănătate

Cătina este un fruct despre care cei mai mulți oameni deja au auzit. Cu toate acestea, nu mulți români știu că aceste mici fructe portocalii conțin de zece ori mai multă vitamina C decât citricele și sunt și foarte bune pentru sănătate. De fapt, cătina este cunoscută drept un vaccin natural împotriva răcelii, cât și ca „ginsengul românesc”.

Mai mult decât atât, acest fruct este și din ce în ce mai profitabil pentru agricultori. Cererea este din ce în ce mai mare, iar aceste fructe deja sunt recoltate, la acest moment. Unii fermieri deja au început să mărească suprafața pe care cultivă cătină, datorită cererii tot mai ridicate.

Cătina este cunoscută drept „ginsengul românesc”

În această categorie se află și Virgil Sandu, un cultivator din apropiere de Iași care și-a mărit suprafața de cătină cu un hectar întreg.

„Am mărit suprafața de cătin anul acesta cu încă un hectar, aveam doar 4, două le recoltăm într-un an, 2 într-un an undeva la 4 tone estimăm anul ăsta. Anul trecut n-am recoltat nici măcar 2 tone”, a spus acesta, potrivit informațiilor de la observatornews.ro.

Cât costă un kilogram de cătină

În ce privește costul acestui fruct, un kilogram poate ajunge chiar și la 35 de lei. În același timp, siropurile se vând cu aproximativ 40 – 50 de lei. De fapt, siropul de cătină este considerat a fi un puternic remediu natural împotriva răcelii, datorită conținutului ridicat de vitamina C.

„Cel mai popular e siropul de cătină, îndulcit cu miere naturală, presată la rece, avem așa la la 35 de lei jumătate de litru, iar apoi cătina naturală pusă în miere de albine, puțin mai acrișoară, sau pulberea de cătină care se păstrează mai ușor, se poate consuma într-un ceai, într-un smoothie, într-o salată”, a explicat cultivatorul Florin Lungu.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
lapte jpg
image png
durere in gat jpg
tabel pensii logo jpg
Ilie Bolojan, Ioana Fasie, foto arhiva jpg
image png
UK, foto Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net