A fost recunoscut măcelul! Rusia susține că a ucis 349 de români care luptau pentru Ucraina

Ultima actualizare:

349 de români care luptau de partea Ucrainei au fost uciși de ruși. Anunțul a venit chiar din partea Ministerului Apărării al Rusiei. În total, peste 5.900 de mercenari străini au fost omorâți. Ambasada a publicat un tabel cu numărul străinilor din fiecare țară care au fost uciși de Moscova pentru că luptă de partea Ucrainei.

Mercenari români care au fost uciși Foto: Profimedia
Mercenari români care au fost uciși Foto: Profimedia

Mercenari care au fost omorâți, în Ucraina

„Ministerul Apărării al Rusiei continuă urmărirea și înregistrarea personală a tuturor mercenarilor străini care au sosit în Ucraina pentru a participa la acțiuni de luptă. Din 24 februarie 2022, numărul total de mercenari străini care au sosit în Ucraina este 13.387 de persoane. În același timp, până în prezent a fost confirmată eliminare a 5.962 de mercenari străini”, se arată într-o postare de pe pagina ambasadei ruse de la București.

România, locul 6 la numărul de voluntari din Ucraina

Potrivit cifrelor comunicate de Rusia, care nu pot fi verificate din surse independente, din România au plecat să lupte în Ucraina 784 de „mercenari”, dintre care 349 au fost uciși. Acest lucru ar situa țara noastră pe locul 6 mondial în privința numărului de voluntari care luptă în Ucraina, raportat la aceleași cifre comunicate de Rusia. Pe primul loc s-ar situa Polonia, cu 2.960 de voluntari plecați în Ucraina, dintre care 1.497 au fost eliminați. Pe locul 2, SUA - cu 1.113 soldați sosiți, dintre care 491 uciși.

Ambasaba Rusiei în România
Ambasaba Rusiei în România

Georgia este pe locul 3, cu 1.042 de luptători, dintre care 561 au fost eliminați. Pe locul 4 este Canada, cu 1.005 luptători, 422 uciși. Pe locul 5 este Marea Britanie, cu 822 de luptători, dintre care 360 au fost eliminați. Germania și Franța ar avea mai puțini voluntari decât România în Ucraina - 235, respectiv 356.

În decembrie, Rusia a publicat poze cu români care luptă în Ucraina și îi numește „mercenari”. Fotografiile au fost luate de pe pagina de Facebook a „legiunii” Getica, de curând înființată - datorită cererilor în creștere - în cadrul Batalionului Internațional, unde s-a mai raportat anterior că luptau câțiva români.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net