Alec Baldwin va fi inculpat în cazul împușcăturilor din filmul Rust. Ce se întâmplă acum cu actorul

Ultima actualizare:

Actorul Alec Baldwin este acuzat de omor prin imprudență în cazul împușcării fatale a cineastului Halyna Hutchins în timpul filmărilor pentru westernul Rust din 2021 în New Mexico.

Alec Baldwin răspunde în fața legii!

Procurorul principal din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a declarat joi, într-o declarație, că și armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed, va fi acuzată de asemenea de omor involuntar prin imprudență, potrivit reuters.com.

Într-o declarație, avocatul lui Baldwin, Luke Nikas, a declarat că „această decizie denaturează moartea tragică a Halynei Hutchins și reprezintă o teribilă eroare judiciară”.

Anunțul a fost făcut după mai bine de un an de anchetă după ce, în octombrie 2021, s-a tras cu un pistol în timp ce Baldwin, în vârstă de 64 de ani, repeta cu acesta pe platoul de filmare al peliculei sale Rust, în afara orașului Santa Fe.

Potrivit unui raport al poliției, David Halls, asistentul de regie care i-a înmânat pistolul lui Baldwin, nu știa că acesta conținea gloanțe reale. Halls a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru acuzația de utilizare neglijentă a unei arme mortale, a declarat Carmack-Altwies în declarația sa. Armurierul de platou Gutierrez Reed a mânuit arma înaintea lui Halls.

Anunțul a fost făcut după mai bine de un an de investigații după ce, în octombrie 2021, s-a tras cu pistolul în timp ce Baldwin, în vârstă de 64 de ani, repeta cu el pe platoul de filmare al peliculei sale Rust, în afara orașului Santa Fe.

„După o analiză amănunțită a probelor și a legilor statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a depune acuzații penale împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare a filmului Rust”, a declarat Carmack-Altwies, adăugând că acuzațiile vor fi depuse până la sfârșitul lunii. „În timpul mandatului meu, nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate”.

Regizorul filmului, Joel Souza, a fost lovit și rănit de același glonț de calibrul 45 care l-a ucis pe Hutchins. 

Procurorii trebuie să dovedească faptul că siguranța armelor de foc pe platou a trecut de aprobarea lui Gutierrez Reed, care era responsabil cu armele.

Baldwin și Gutierrez-Reed vor fi acuzați în subsidiar de două capete de acuzare de omor prin imprudență, ceea ce înseamnă că un juriu va decide nu doar dacă au fost vinovați, ci și în baza cărei definiții a omorului involuntar, a declarat procurorul.

Omorul involuntar simplu din neglijență se pedepsește cu până la 18 luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari. În cazul în care procurorii dovedesc că a existat mai mult decât neglijență simplă implicată în utilizarea unei arme de foc, aceștia ar putea fi condamnați la cinci ani de închisoare.

Baldwin a negat faptul că este responsabil pentru moartea lui Hutchins și a declarat că nu ar fi trebuit să se permită accesul cu gloanțe reale pe platoul de filmare al filmului cu buget redus. Halls i-a spus lui Baldwin că arma era rece, un termen din industrie care înseamnă că este sigură pentru utilizare, potrivit înregistrărilor poliției. Rămâne neclar cum a ajuns muniția reală pe platoul de filmare.

„Domnul Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că există un glonț viu în armă - sau oriunde pe platoul de filmare. El s-a bazat pe profesioniștii cu care a lucrat, care l-au asigurat că arma nu avea gloanțe reale. Vom lupta împotriva acestor acuzații și vom câștiga”, a declarat avocatul său, Nikas.

Într-o declarație publicată în numele familiei Hutchins, avocatul Brian Panish a declarat că propria lor investigație a constatat, de asemenea, că acuzațiile erau justificate.

„Este o consolare pentru familie faptul că, în New Mexico, nimeni nu este mai presus de lege”, a adăugat declarația. „Susținem acuzațiile, vom coopera pe deplin cu această urmărire penală și sperăm cu ardoare că sistemul de justiție funcționează pentru a proteja publicul și pentru a-i trage la răspundere pe cei care încalcă legea”.

Citește și - Primele imagini din locul unde Alec Baldwin a împușcat doi colegi, făcute publice

Familia l-a dat în judecată pe Baldwin în 2021, susținând că actorul premiat cu Emmy pentru 30 Rock și Saturday Night Live avea responsabilitatea de a verifica dacă arma nu conținea gloanțe reale, de a nu o îndrepta spre cineast și de a nu înarma arma și a nu apăsa pe trăgaci.

Ulterior, familia a ajuns la o înțelegere prin care Matt Hutchins a devenit producător executiv al serialului Rust, iar producția urma să fie reluată la începutul anului 2023 în afara New Mexico.

Baldwin a declarat pentru ABC News în 2021 că nu a apăsat pe trăgaciul revolverului Pietta de calibrul 45 Long Colt și că acesta a tras după ce l-a armat în timp ce repeta unghiurile de filmare cu Hutchins.

Un test criminalistic al FBI asupra revolverului a constatat că acesta a funcționat normal și că nu ar fi tras fără ca trăgaciul să fie apăsat.

În aprilie, agenția de siguranță a lucrătorilor din New Mexico a amendat compania de producție a filmului cu 137.000 de dolari, suma maximă posibilă pentru ceea ce a descris ca fiind greșeli de siguranță intenționate care au dus la moartea lui Hutchin.

Agenția a constatat că Rust Move Productions LLC știa că nu erau respectate procedurile de siguranță pentru armele de foc și a dat dovadă de indiferență evidentă față de aceste pericole.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net