Alergător de cursă lungă! Cine este bărbatul care a participat la cel de-al 1.000-lea maraton din viaţa sa

Ultima actualizare:

Steve Edwards (61 de ani), din Gloucestershire, Marea Britanie, a participat recent la cel de-al 1.000-lea maraton din viaţa sa. După ce a completat Milton Keynes Marathon, el a intrat în Cartea Recordurilor. Alergarea este pasiunea lui însă aceasta a fost ultima cursă la care a participat vreodată, considerând că este un capitol finalizat cu mare stil.

Steve Edwards a alergat 3.363 de ore în ultimii 36 de ani. Fotografii: Profimedia/Instagram
Steve Edwards a alergat 3.363 de ore în ultimii 36 de ani. Fotografii: Profimedia/Instagram

Steve a participat la primul său maraton pe când avea 18 ani, iar la acea vreme şi-a spus că nu o va mai face vreodată.

Însă, în următoarele decenii a mai alergat... de sute de ori, iar acest lucru i-a asigurat un loc de cinste în Cartea Recordurilor Guinness. Alte 50 de persoane au participat la 1.000 de maratoane, însă Edwards a înregistrat cel mai rapid timp total.

A fost susţinut de soţia sa, Teresa, la ultimul său maraton
A fost susţinut de soţia sa, Teresa, la ultimul său maraton

Durata medie pentru fiecare cursă a fost de 3 ore şi jumătate (în total - 3.363 de ore). Asta înseamnă că a alergat un maraton, în medie, la fiecare 13 zile în ultimii 36 de ani. El a mărturisit că recordul mondial obţinut a însemnat „finalul a ceea ce a fost o călătorie incredibilă de 43 de ani”, relatează BBC.

La ultimul său maraton, Steve a strâns 12.000 de dolari pentru Kate’s Home Nursing, o organizaţie caritabilă de îngrijire medicală paliativă din Gloucestershire, la care a lucrat ca asistentă soţia lui, Teresa.

Steve, mândru de recordul obţinut
Steve, mândru de recordul obţinut

La ultima cursă, a participat împreună cu prietenul şi tovarăşul său de alergare, Dennis Walmsley, un fost renumit alergător de maraton.

„Ne-am făcut tricouri speciale pentru acest eveniment, iar ele au fost purtate şi de alţi alergători. Sprijinul pe care l-am primit a fost cu adevărat incredibil. Am fost emoţionat!”. Teresa l-a susţinut până în ultima secundă a maratonului.

„Steve e uimitor şi sunt atât de mândră să-l numesc soţul meu”, a afirmat ea. După ce a trecut de linia de sosire, el a fost invitat pe podium, acolo unde i-a fost prezentat certificatul de record.

„Admiraţia şi sprijinul oamenilor care au venit la mine, spunându-mi că mi-au urmărit activitatea ani buni şi că au fost inspiraţi de mine, au fost copleşitoare. Comunitatea alergătorilor e uimitoare”, a mai spus bărbatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
Groapa cimitir FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net