Angajații Google se revoltă, din cauza Covid și a serviciului de acasă

Gigantul american, Google, se confruntă cu o scindare a angajaților, cei nevaccinați împotriva Covid 19 dorind să se întoarcă la birouri.

Angajații nevaccinați ai Google se consideră discriminați
Angajații nevaccinați ai Google se consideră discriminați

Angajaţii Google din Statele Unite primesc în mod regulat notificări de la conducere referitoare la infecţiile cu Covid-19 din cadrul companiei, determinându-i pe unii să pună la îndoială obligativitatea revenirii la birou, anunță News.ro

Birourile companiei, inaccesibile nevaccinaților

Astfel, în rândul angajaților au apărut discuții, între cei vaccinați și cei neimunizați, prin vaccin. Compania a început în aprilie să solicite majorităţii angajaţilor să se întoarcă la birouri cel puţin trei zile pe săptămână.

Doar că, cei nevaccinați nu sunt priviți cu încredere, mai ales în contextul rapoartelor privind numărul cazuilor de Covid confirate, din cadrul companiei. 

Citește și: Google Maps îți oferă locația altor persoane! Cum vrea compania să aibă grijă de tine

Mulți dintre aceștia și-ar dori să se întoarcă la birouri, însă acest lucru nu e chiar atât de ușor de realizat.  În decembrie anul trecut, Google le-a spus angajaţilor că trebuie să respecte politicile privind vaccinurile, pentru că altfel se vor confrunta cu pierderea salariului şi apoi pierderea locului de muncă.

În februarie, înainte de a cere angajaţilor să revină la birou, Google a relaxat regulile privind vaccinurile, care sunt o cerinţă pentru angajare, precum şi alte reguli privind testarea, distanţarea socială şi măştile. Dar a continuat să solicite vaccinarea Covid-19 pentru a intra în birourile fizice.

Cazurile pozitive apar și în rândul celor vaccinați

Acum, unii angajaţi Google cer companiei să renunţe la obligativitatea vaccinării, argumentând că focarele de Covid-19 continuă oricum să se producă în birourile în care angajaţii sunt complet vaccinaţi.

Astfel, a fost constituit și un grup, numit „Googlers for No Vaccine Mandate”, adică „Angajați Google, împotriva obligativității vaccinării”.

Aceștia protestează față de faptul că angajaţii nevaccinaţi şi cei care refuză să-şi declare statutul de vaccinare sunt în continuare interzişi de la birouri şi alte adunări, inclusiv off-site, summit-uri şi evenimente de echipă, mai scrie News.ro

Citește și: Scandal la nivel european! Google a urmărit locația utilizatorilor săi. Sancțiuni de milioane de dolari

Focarul de Covid-19, de la Google din Los Angeles, este, în prezent, cel mai mare comparativ cu cele apărute în colectivul altor angajatori, potrivit tabloului de bord de sănătate publică al oraşului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net