Situaţie incredibilă în Ucraina! Au făcut cluburi de striptease în buncăre

Striptease în loc de buncăr! Haos în Ucraina în privinţa adăposturilor împotriva bombardamentului. Jurnaliştii englezi au descoperit că vechile buncăre construite încă de pe vremea regimului comunist au fost transformate în cluburi, beciuri, depozite şi au alte întrebuinţări decât cele pentru care au fost prevăzute. 

Într-un adăpost  anti-bombardament din  Kiev se află Penthouse  Gentleman Club. Foto: Shutterstock
Într-un adăpost anti-bombardament din Kiev se află Penthouse Gentleman Club. Foto: Shutterstock

Experţii militari britanici spuneau în urmă cu zece zile că Rusia, care dislocat efective de 100.000-150.000 de militari la graniţa cu Ucraina, va declanşa la jumătatea lunii februarie un atac. Acesta nu va fi unul tradiţional, ci bazat pe intervenţia în forţă a avioanelor de luptă de ultimă generaţie care vor bombarda zone strategice.

De aceea, autorităţile de la Kiev au trecut în revistă buncărele unde se poate adăposti populaţia în cazul unui atac aerian. Situaţie absurdă, dar cât se poate de reală: în cazul unui atac aerian rusesc, ucrainenii vor fi nevoiţi să plătească un bilet de intrare de aproape 100 de euro pentru a se ascunde de bombe înconjuraţi de stripteuze, susţin jurnaliştii de la The Sun.

Rezerviştii ucraineni  se pregătesc să  îşi apere patria. Foto EPA-EFE
Rezerviştii ucraineni se pregătesc să îşi apere patria. Foto EPA-EFE

Şi asta pentru că din miile de buncăre construite de pe vremea regimului comunist în Kiev, doar câteva zeci mai pot adăposti milioanele de suflete din faţa bombelor. Unul dintre adăposturi a devenit Penthouse Gentleman Club şi patronul le-a spus jurnaliştilor englezi că ”îi primeşte pe oamenii disperaţi dacă plătesc biletul de intrare”. 

Doar 80% sunt funcționale din 3.000

Primarul Kievului, fostul campion mondial de box Vitali Klitschko, a prezentat o listă cu buncărele şi Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a descoperit la adresele respective cafenele, farmacii şi baruri. Primarul de 50 de ani a ordonat patronilor să asigure adăpost populaţiei în caz de bombardament, dar patronii au ridicat din umeri spunând că ”dreptul la proprietate este inviolabil şi garantat prin Constituţie”.

Tanchiştii ucraineni, exerciţii de  apărare la 40 km de graniţa cu Rusia. Foto EPA-EFE
Tanchiştii ucraineni, exerciţii de apărare la 40 km de graniţa cu Rusia. Foto EPA-EFE

Autorităţile au verificat 3.000 de buncăre şi peste 80% dintre ele sunt de nefolosit în caz de atac. Pe de altă parte, englezii din Ucraina sunt gata să lupte să apere ţara adoptivă. Jurnaliştii englezi au descoperit că 1.000 de britanici lucrează în Ucraina şi unii dintre ei au ales să înceapă pregătirea militară alături de voluntarii ucraineni, în timp ce alţii se gândesc să revină în Regatul Unit cât mai rapid împreună cu familia.

Aproximativ 120.000 de civili au început anul 2022 antrenându-se alături de armata ucraineană pentru a şti să se apere în caz de atac. Vladimir Putin acuză NATO că ”atrage Ucraina într-un conflict cu Rusia” condamnând aprovizionarea cu armament şi trupe.

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (8) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg