NATO nu va trimite trupe de luptă în Ucraina, în cazul invaziei Rusiei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat într-un interviu BBC că Alianța nu are de gând să trimită trupe de luptă în Ucraina în cazul unei invazii a Rusiei. 

nato png

Jens Stoltenberg a subliniat că va sprijini această țară, în cazul invaziei Rusiei: „Nu avem intenţia de a desfăşura trupe de luptă în Ucraina... ne concentrăm pe furnizarea de sprijin”.

De asemenea, în același context, şefa diplomaţiei britanice Liz Truss a spus, tot pentru BBC, că soldaţii britanici nu vor fi trimiși să lupte alături de trupele ucrainene. Pe de altă parte, ea spune că „trebuie să ne asigurăm că forţele ucrainene au tot sprijinul pe care li-l putem acorda”. Truss a mai spus că este „foarte probabil” ca Rusia să intenţioneze să invadeze Ucraina. 

Invazia Rusiei, posibil în februarie? 

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a avertizat, vineri, după o conversație telefonică cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, că există „o posibilitate reală” ca Rusia să invadeze Ucraina în luna februarie. 

Experții militari sunt de părere că Rusia așteaptă înghețarea solului în Ucraina pentru a putea transporta echipament mai greu în zonă.

Rusia neagă intenția de a invada, însă a cerut în decembrie 2021garanții de securitate extinse din partea NATO, inclusiv blocarea aderării Ucrainei și retragerea Alianței Nord-Atlantice la pozițiile sale din 1997. Aceste solicitări au fost catalogate de SUA, NATO și alte țări occidentale drept „inacceptabile”. 

Peste 100.000 de militari ruși în apropierea granițelor Ucrainei

Joi, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că răspunsul SUA „nu lasă loc de optimism”, însă a adăugat că „există mereu șansa continuării dialogului, dacă este și în interesele noastre și ale americanilor”.

Totuși, Rusia a desfășurat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor Ucrainei, în condițiile în care rușii deja au anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014. Înainte de ascest lucru, NATO a anunțat că suplimentează trupele și capacitățile militare pe flancul estic, vrând să se consolideze în fața unui posibil atac rusesc împotriva Ucrainei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net