Cât plătesc oamenii ca să fie înviați în viitor. „Boala sau rănirea sunt vindecate sau reparate”

Timpul și moartea sunt „în pauză” pentru unii oameni din Scottsdale, Arizona. În interiorul rezervoarelor pline cu azot lichid se află corpurile și capetele a 199 de oameni care au optat pentru a fi crioconservați în speranța de a fi înviați în viitor, când știința va avansa dincolo de ceea ce este capabilă astăzi.

Fundația Alcor Life Extension criogenează oamenii care au murit de diverse boli Foto: captură video
Fundația Alcor Life Extension criogenează oamenii care au murit de diverse boli Foto: captură video

Citește și: I-a despicat craniul în două şi l-a îngheţat 3 săptămâni pentru a-i salva viaţa

Mulți dintre „pacienți”, așa cum îi numește Fundația Alcor Life Extension, erau bolnavi de cancer în stadiu terminal, scleroză laterală amiotrofică (SLA) sau alte boli fără tratament în prezent, potrivit Reuters.

Matheryn Naovaratpong, o fetiță thailandeză cu cancer la creier, este cea mai tânără persoană care a fost crioconservată, la vârsta de 2 ani, în 2015.

Vezi și: Criogenarea, metoda prin care un om decedat poate fi readus la viață?

Amândoi părinții săi erau medici și ea a avut mai multe operații pe creier și nimic nu a funcționat, din păcate. Așa că ne-au contactat", a declarat Max More, directorul executiv al Alcor, o organizație nonprofit care pretinde că este liderul mondial în crionică.

Pionierul Bitcoin Hal Finney, un alt pacient Alcor, a avut corpul crioconservat după moartea din cauza SLA în 2014.

Iată și: Dai 61.700 € şi te îngheaţă la pachet cu animalul tău

Procedură contestată de unii profesioniști

Procesul de crioconservare începe după ce o persoană este declarată moartă legal. Sângele și alte fluide sunt îndepărtate din corpul pacientului și înlocuite cu substanțe chimice concepute pentru a preveni formarea de cristale de gheață dăunătoare.Vitrificați la temperaturi extrem de scăzute, pacienții Alcor sunt apoi plasați în rezervoare la unitatea din Arizona „atât timp cât este nevoie pentru ca tehnologia să ajungă din urmă”, a spus More.

Află mai multe despre: Un motociclist "mort" într-un accident rutier s-a trezit cu câteva minute înainte să i se facă autopsia! Cum a fost posibil

Costul minim este de 200.000 de dolari pentru un corp și 80.000 de dolari numai pentru creier. Majoritatea celor aproape 1.400 de „membri” în viață ai Alcor plătesc făcând din companie beneficiarul polițelor de asigurare de viață egal cu costul, a spus More.

Soția lui More, Natasha Vita-More, aseamănă procesul cu o călătorie în viitor. „Boala sau rănirea sunt vindecate sau reparate, iar persoana are un corp nou clonat sau o proteză a întregului corp sau corpul său este reanimat și (poate) să se întâlnească din nou cu prietenii săi”, a spus ea.

Te-ar putea interesa și: Femeie în viaţă, declarată decedată. Totul era pregătit pentru înmormântare. „Am primit un telefon că a înviat”

Mulți profesioniști din domeniul medical nu sunt de acord, a spus Arthur Caplan, care conduce divizia de etică medicală a Școlii de Medicină Grossman a Universității din New York. „Această noțiune de a ne îngheța în viitor este destul de științifico-fantastică și este naivă”, a spus el. „Singurul grup... care se entuziasmează de această posibilitate sunt oamenii care se specializează în studierea viitorului îndepărtat sau cei care au miză să-și dorească să plătești banii pentru a o face”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net