Cel mai bătrân bărbat din lume, care s-a născut în anul în care s-a scufundat Titanicul, a împlinit 112 ani. Ce mâncare adoră să consume

Ultima actualizare:

După moartea lui Juan Vicente Perez, din Venezuela, care avea 114 ani, John Alfred Tinniswood a devenit cel mai bătrân bărbat în viață din lume. Născut în același an în care s-a scufundat Titanicul, astăzi, luni, 26 august 2024, el a împlinit vârsta de 112 ani.

John Tinniswood a împlinit 112 ani și este cel mai bătrân bărbat din lume / foto: arhiva Click!
John Tinniswood a împlinit 112 ani și este cel mai bătrân bărbat din lume / foto: arhiva Click!

John Tinniswood s-a născut la Liverpool pe data de 26 august 1912, anul în care s-a scufundat Titanicul. După decesul lui Juan Vicente Perez Mora la începutul acestui an, John a fost numit cel mai bătrân bărbat în viață din lume. În prezent, el trăiește într-un azil din Southport, unde personalul îl descrie drept „un vorbăreț”.

„Ori trăiești mult, ori trăiești puțin”

De asemenea, într-un interviu pentru Guinness World Records, John Tinniswood a declarat că nu știe de ce a trăit atât de mult timp. „Nu mă pot gândi la niciun secret special pe care îl am. Am fost destul de activ în tinerețe, am mers mult pe jos… dacă asta a avut vreo legătură, nu știu. Dar, pentru mine, nu sunt diferit. Nu sunt deloc diferit”, a explicat el. De altfel, potrivit lui, „Ori trăiești mult, ori trăiești puțin și nu poți face mare lucru în privința asta”.  

Dincolo de a mânca o porţie de „fish and chips” în fiecare vineri, Tinniswood a povestit că nu urmează nicio dietă specială: „Mănânc ceea ce îmi dau şi la fel fac şi ceilalţi. Nu urmez o dietă specială”.

John avea 2 ani la izbucnirea Primului Război Mondial şi 27 la începerea celui de-al Doilea Război Mondial, fiind, de asemenea, recunoscut astăzi ca cel mai în vârstă veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial. 

În 1942, s-a căsătorit cu soția sa Blodwen, pe care a cunoscut-o la un dans din Liverpool, iar un an mai târziu au devenit părinții unei fetițe pe nume Susan. Cei doi au trăit o adevărată poveste de dragoste timp de 44 de ani, până în 1986, când partenera sa de viață și-a dat ultima suflare.

Deși Tinniswood este cel mai bătrân bărbat în viață, cel mai bătrân bărbat din toate timpurile rămâne Jiroemon Kimura din Japonia, care a trăit până la vârsta de 116 ani și 54 de zile, decedând în 2013. Cea mai bătrână persoană în viață este Tomiko Itooka din Japonia, care are 116 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net