Cine este milionarul care a rămas fără adăpost în adolescență. Cum s-a îmbogățit după ce a fost îngropat în datorii

Dean Forbes se află în fruntea Powerlist 2025, lista care celebrează britanicii de culoare. Este un bărbat care a rămas fără locuință de două ori în adolescență, care și-a început cariera într-un call center, iar este acum director executiv al Forterro, o companie suedeză de software.

Dean Forbes Foto: Profimedia
Dean Forbes Foto: Profimedia

Cum a ajuns șeful unei companii de software

Dean Forbes, care și-a început cariera într-un call center, este acum șeful unei companii de software. El și-a croit drumul de la „sărăcia cruntă” în care a crescut în sud-estul Londrei la funcția de director executiv al Forterro, o firmă suedeză de software. Forbes spune că să ajungă în topul Powerlist 2025 este „un vârf profesional”. 

El a declarat pentru BBC că, deși a crescut într-o familie monoparentală, mama lui, o femeie cu dizabilități, și-a încurajat întotdeauna copiii să gândească pozitiv și le-a dat speranță. Mama lui l-a învățat pe el și pe cei doi frați ai săi „să aibă așteptări mari” și „să nu fie niciodată victime”.

Bărbatul rămăsese fără adăpost 

Forbes a rămas de două ori fără adăpost când era adolescent, dar a spus că el și familia lui au considerat că a fost vorba doar de provocări temporare, care trebuiau depășite. A încercat să devină fotbalist profesionist, dar nu a reușit. Acum spune că a fost un moment definitoriu pentru viața lui.

Acea respingere m-a pus pe această cale care depășește orice aș fi putut visa”, a spus el. Ajunsese să împrumute bani pentru a „păstra aparențele” în fața prietenilor care jucau fotbal și care erau „plătiți bine”, așa că a făcut datorii de 88.000 de lire sterline. Pentru a le plăti, s-a angajat la un call center Motorola. Așa a început cariera lui.

 Forbes a devenit apoi director executiv la două firme 

S-a mutat apoi la o firmă de software numită Primavera, pe care a cofondat-o, și a câștigat primele milioane după ce firma a fost cumpărată de gigantul Oracle. Forbes a devenit apoi director executiv la două firme de software, KDS și CoreHR, luând de fiecare dată pachete de acțiuni, din care a câștigat alte milioane de lire sterline.

El deține, de asemenea, o participație în Forterro, o firmă cu venituri de peste 300 de milioane de euro pe an. În ciuda averii sale, el a spus că nu a uitat valoarea banilor. I-a cumpărat mamei sale o casă și s-a asigurat că propriii săi copii nu știu ce e sărăcia.

Vrea să ofere oportunități altor tineri din comunități defavorizate

Dar nu a uitat de unde a plecat și acum vrea să ofere oportunități altor tineri din comunități defavorizate. Forbes și soția sa Danielle au înființat Forbes Family Group, o organizație filantropică pentru oamenii din comunitățile defavorizate. „Experiența mea m-a făcut foarte conștient de faptul că există atât de mult talent în aceste comunități, trebuie doar să deschidem ușa” pentru a oferi oamenilor o șansă, a spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
toamna unsplash jpeg
regele charles fiu camilla tom jpg
mancare hotel jpg
Povestea bărbatului care a vândut Turnul Eiffel de două ori   cel mai mare escroc al Americii jpeg
femeie bani jpg
sofer jpg
constantin brâncuși picasso jpg
Meghan Markle Foto Getty Images (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net