Coreea de Nord, a cincea testare de tachete, în mai puțin de o lună

Ultima actualizare:

Coreea de Nord continuă să testeze rachetele pe care le are la dispoziție. Marți, 25 ianuarie, Coreea de Nord a testat a cincea rachetă în decursul unei singure luni. Ce semnal dorește să transmită liderul nord-coreean? 

Sursă foto: EPA-EFE
Sursă foto: EPA-EFE

Conform publicației New York Times, liderul nord-coreean dorește să obțină un răspuns din partea Statelor Unite ale Americii, pe fondul unei profunde suferințe de ordin economic. De-a lungul timpului a observat că testarea intesivă a arachetelor pare să fie sursa sigură prin care să atragă atenția Statelor Unite ale Americii. 

Acțiunea lui Kim Jong-Un are loc în contextul în care oricum există tensiuni politice puternice, iar Statele Unite ale Americii este procupată intens de desfășurarea situației de la granița Rusiei cu Ucraina. 

La întrunirea de miercurea trecută a Biroului Politic al Partidului, prezidată de Kim, acesta a lansat ideea reluării testelor rachetelor cu rază lungă de acţiune şi dispozitivelor nucleare.

  „2022 impune o continuare a zdrăngănitului de săbii intercalat cu teste de rachete majore”, spune Lee Sung-yoon, expert în materie de Coreea de Nord la Universitatea Tufts, explicând că scopul lui Kim este să transforme aceste teste în unele de rutină şi „fără repercusiuni” ca apoi să poată trece la provocări de dimensiuni mai mari, relatează Adevărul.

Sub conducerea lui Lim Jong-Un, Coreea de Nord a efectuat mai bine de 130 de teste de rachete, faţă de doar 16, tatăl şi 15, bunicul său. Ultimele patru teste nucleare s-au desfășurat chiar în prezența controversatului lider nord-coreean.

În ciuda eforturilor depuse de Kim Jong-Un de a atrage atenția președintelui american, Joe Biden nu a răspuns atacurilor liderului nord-coreean și își concentrează întreaga atenție asupra situației tensionate de la granița Rusiei cu Ucraina. 

Casa Albă nu făcut niciun fel de paşi pentru a-l ademeni pe Kim, ci doar a propus „discuţii fără precondiţii”, o ofertă pe care Coreea de Nord a respins-o vehement. 

Kim Jong-Un a stat departe de aparițiile publice o perioadă de timp, iar atunci când a apărut din nou în lumina reflectoarelor, schimbarea sa radicală a șocat opinia publică. Întreaga presă din Coreea de Nord a remarcat schimbarea drastică pe care a duferit-o Kim Jong-Un.

Liderul nord-coreean a slăbit aproape 20 de kilograme în mai puțin de trei luni și a renunțat la deliciile culinare cu care obișnuia să se desfete. Se zvonește că a lăsat în urmă și consumul excesiv de alcool și acum adoptă un stil de viață mai sănătos. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net