Coreea de Nord, a cincea testare de tachete, ├«n mai pu╚Ťin de o lun─â

26 ianuarie 2022

Coreea de Nord continu─â s─â testeze rachetele pe care le are la dispozi╚Ťie. Mar╚Ťi, 25 ianuarie, Coreea de Nord a testat a cincea rachet─â ├«n decursul unei singure luni. Ce semnal dore╚Öte s─â transmit─â liderul nord-coreean? 

image
Surs─â foto: EPA-EFE

Conform publica╚Ťiei New York Times, liderul nord-coreean dore╚Öte s─â ob╚Ťin─â un r─âspuns din partea Statelor Unite ale Americii, pe fondul unei profunde suferin╚Ťe de ordin economic. De-a lungul timpului a observat c─â testarea intesiv─â a arachetelor pare s─â fie sursa sigur─â prin care s─â atrag─â aten╚Ťia Statelor Unite ale Americii. 

Ac╚Ťiunea lui Kim Jong-Un are loc ├«n contextul ├«n care oricum exist─â tensiuni politice puternice, iar Statele Unite ale Americii este procupat─â intens de desf─â╚Öurarea situa╚Ťiei de la grani╚Ťa Rusiei cu Ucraina. 

La ├«ntrunirea de miercurea trecut─â a Biroului Politic al Partidului, prezidat─â de Kim, acesta a lansat ideea relu─ârii testelor rachetelor cu raz─â lung─â de ac┼úiune ┼či dispozitivelor nucleare.

  ÔÇ×2022 impune o continuare a zdr─âng─ânitului de s─âbii intercalat cu teste de rachete majoreÔÇŁ, spune Lee Sung-yoon, expert ├«n materie de Coreea de Nord la Universitatea Tufts, explic├ónd c─â scopul lui Kim este s─â transforme aceste teste ├«n unele de rutin─â ┼či ÔÇ×f─âr─â repercusiuniÔÇŁ ca apoi s─â poat─â trece la provoc─âri de dimensiuni mai mari, relateaz─â Adev─ârul.

Sub conducerea lui Lim Jong-Un, Coreea de Nord a efectuat mai bine de 130 de teste de rachete, fa┼ú─â de doar 16, tat─âl ┼či 15, bunicul s─âu. Ultimele patru teste nucleare s-au desf─â╚Öurat chiar ├«n prezen╚Ťa controversatului lider nord-coreean.

stanga
dreapta
kim jong un jpg
kim jong un jpg
kim jong un donald trump jpg
kim jong un gettyimages 1128337768 jpeg
kim jong un jpg
kim jong un moon jae in jpg
kim jong un coreea de mord jpg
kim jong un jpeg
joe biden jpeg
joe biden jpeg
accident joe biden profimedia 0640459924 jpeg
joe biden jpeg
joe biden jpg

├Än ciuda eforturilor depuse de Kim Jong-Un de a atrage aten╚Ťia pre╚Öedintelui american, Joe Biden nu a r─âspuns atacurilor liderului nord-coreean ╚Öi ├«╚Öi concentreaz─â ├«ntreaga aten╚Ťie asupra situa╚Ťiei tensionate de la grani╚Ťa Rusiei cu Ucraina. 

Casa Alb─â nu f─âcut niciun fel de pa┼či pentru a-l ademeni pe Kim, ci doar a propus ÔÇ×discu┼úii f─âr─â precondi┼úiiÔÇŁ, o ofert─â pe care Coreea de Nord a respins-o vehement. 

Kim Jong-Un a stat departe de apari╚Ťiile publice o perioad─â de timp, iar atunci c├ónd a ap─ârut din nou ├«n lumina reflectoarelor, schimbarea sa radical─â a ╚Öocat opinia public─â. ├Äntreaga pres─â din Coreea de Nord a remarcat schimbarea drastic─â pe care a duferit-o Kim Jong-Un.

Liderul nord-coreean a sl─âbit aproape 20 de kilograme ├«n mai pu╚Ťin de trei luni ╚Öi a renun╚Ťat la deliciile culinare cu care obi╚Önuia s─â se desfete. Se zvone╚Öte c─â a l─âsat ├«n urm─â ╚Öi consumul excesiv de alcool ╚Öi acum adopt─â un stil de via╚Ť─â mai s─ân─âtos. 

  Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
00032 jpg
irina fodor asia express jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
crbl  2 (2) jpg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg