Cum arată prin ochii copiilor ucrainieni războiul din propria țară

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Chiar dacă evenimentul e greu de imaginat pentru noi, cei ce ne aflăm sub protecția NATO, războiul din Ucraina va lăsa o generație întreagă de copii cu traume profunde. 

razboi ucraina rusia

Pentru adulți, războiul nu e un concept necunoscut. Se cunosc implicațiile și victimele ce vor urma de pe urma oricărei intervenții militare. Totuși, pentru un copil, care termenul de "război" e un subiect total nou care, până înainte de 24 februarie, nici nu exista în vocabularul lui și nu putea fi perceput. 

Mariupol, orașul unde maternitatea a fost atacată

Doar miercuri, în Mariupol, un copil și-a pierdut viața în urma bombardamentelor ordonate de Federația Rusă asupra unei maternități din orașul-port. 

Din cauza victimelor ce au rezultat în urma atacului din Mariupol, autoritățile au decis să îngroape cadavrele în gropi comune, deoarece conjunctura nu le oferă oportunitatea pentru o ceremonie individuală. 

Imaginile au fost publicate în spațiul on-line de către Associated Press, dar, din respect pentru victimele și copiii ce și-au pierdut viața în orașul-port, imaginile explicite nu vor fi furnizate în cadrul acestui articol. 

De asemenea, un alt caz în care a un copil și-a pierdut viața a fost prezentat de presa ucraineană, după ce un băiețel care avea sub doi ani și-a pierdut viața în urma unui bombardament, părinții săi grăbindu-se la spital să-i salveze viața.

Lumea copiilor a fost mereu plină de culoare, chiar dacă noi o vedem plină de orori și doar în tonuri de alb-negru când vedem atrocitățile la care sunt supuși civilii ucrainieni. 

Desenele făcute de copiii ucrainieni

Mai multe canale de Telegram ne-au oferit oportunitatea să vedem perspectiva celor mici asupra războiului și, de asemenea, culoarea care încă există în imaginația lor, chiar dacă au văzut scene pe care toată Europa nu spera să le mai revadă. 

Cei mici au desenat începutul invaziei ruse în Ucraina, dar și luptele ce încă au loc pe teritoriul țării asediate. În ciuda scenelor violente, desenele copiilor sunt colorate, dar altele arată îngrijorarea și pesimismul ce s-a lăsat chiar și în imaginația lor.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net