Cumnatul lui Igor Dodon a mâncat probe care îi incriminează pe cei doi

Ultima actualizare:

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut, alături de cumnatul său de procurorii de la Chișinău într-un dosar de corupție.

Igor Dodon, pe vremea când conducea Republica Moldova
Igor Dodon, pe vremea când conducea Republica Moldova

Dodon a fost mereu un personaj care a stârnit amuzamentul. Fie prin discursul său prăfuit care aducea aminte de personajele sinistre din anii comunismului, fie prin pozele în care dorea să își etaleze tăria masculină făcând baie la copcă, într-un lac înghețat unde ajunsese îmbrăcat doar într-un halat alb, imaculat, care avea în piept o siglă pe care scria ostentativ „President”.

Apropiat al lui Putin

Până și pe Vladimir Putin îl umfla mereu râsul când era în prezența lui Dodon sau când îi rostea numele, cei doi fiind considerați prieteni și colaboratori de încredere.

Citește și: Maia Sandu, noul preşedinte al Republicii Moldova

Cine s-ar fi gândit că Dodon, de fapt, era artizanul unor acte de corupție? Cu siguranță procurorii anticorupție de la Chișinău care l-au filat și au strâns dovezi împotriva sa.

Doar că o parte dintre dovezi au fost mâncate de cumnatul său! Nu, nu este vorba despre o glumă de tip „câinele mi-a mâncat tema”.

Cumnatul lui Dodon ronțăia o recipisă

Așa l-au găsit oamenii legii pe cumnatul lui Dodon, când au venit să îl salte cu mandat: ronțăind cu înverșunare și înghițind cu noduri o recipisă din care ar fi reieșit că Dodon ar fi beneficiarul unei tabere din localitatea natală, Sadova.

Ei bine, din fericire, oamenii legii nu trebuie să aștepte să vadă dacă mai scapă vreo probă nedigerată, întrucât procurorii au strâns deja suficiente probe pentru a-i reține, pentru 72 de ore, pe Dodon și pe  cumnatul care nu s-a gândit să cumpere un banal tocător de hârtie.

Zeci de mii de euro care trebuie justificați

Potrivit surselor presei de la Chișinău, anchetatorii ar fi găsit zeci de mii de euro și circa jumătate de milion de lei moldovenești, în urma unor descinderi și percheziții în diverse imobile din Republica Moldova, care au legătură cu fostul președinte.

La casa părintească a fondatorului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova – PSRM, din Sadova, procurorilor le-a atras atenția un plic cu aproximativ 10.000 de euro pe care scria „Pentru PSRM”.

Electrocasnice mici de 25.000 de euro

Mai mult, anchetatorii au identificat și o altă recipisă, întreagă de această dată, prin care un posibil furnizor confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, suma de 25.000 de euro, motivată ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”.

Anchetat în șase dosare

Igor Dodon este implicat în șase dosare, fiind acuzat de corupție, finanțarea partidului din surse ilicite, trădare etc.

Citește și: Președintelui Republicii Moldova i-au fost suspendate anumite atribuții

Unul dintre dosare conține probe video incriminatorii din care reiese faptul că Dodon sau PSRM ar fi fost beneficiarul unei sume de bani oferită de afaceristul Vlad Plahotniuc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net